masthead vrijwilligersinitiatief foto 1 zonder watermerk l

mei 01, 2020

Philips-vrijwilligers helpen ouderen met dagelijkse klusjes

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Het gras maaien, de ramen wassen, de hond uitlaten; veel ouderen zijn voor dagelijkse klusjes afhankelijk van mensen in hun omgeving. Maar hoe moet dat nu, in een tijd waarin we zo min mogelijk contact mogen hebben?

 

Veel ouderen kunnen op dit moment geen beroep doen op mensen die hen eerder hielpen met dagelijkse klussen in en rondom het huis. Woonbedrijf, de grootste woningcorporatie in regio Eindhoven, bedacht daar een mooie oplossing voor. Het idee ontstond toen medewerkers van de woningcorporatie honderden bewoners van 80 jaar en ouder belden om te vragen hoe het met hen ging. 

 

Om ouderen in Eindhoven daarbij te helpen, is Philips samen met de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven een samenwerking aangegaan met Woonbedrijf Eindhoven. Alle Philips-medewerkers worden uitgenodigd om zich via Samen voor Eindhoven in te zetten voor ouderen in de regio.

Video thumbnail image

“Al onze medewerkers mogen een dag per jaar besteden aan vrijwilligerswerk”, aldus Frank Visser, Coördinator Vrijwilligerswerk bij Philips. “We hebben besloten om in deze tijd van coronacrisis alle medewerkers vrij te maken om zich in te zetten in de regio Eindhoven. Het is belangrijk in deze tijd dat ouderen hulp kunnen vragen van vrijwilligers die ze betrouwbaar vinden. Ze vinden het fijn om te weten dat er iemand langskomt van Philips om bijvoorbeeld de tuin te doen of om even een praatje te maken.”

Aanmelden

Voor ouderen die behoefte hebben aan hulp of aan een praatje met een van de vrijwilligers, heeft Maatje040 de hulplijn: 040-244 76 69. E-mailen is ook mogelijk via info@maatje040.nl.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.