Nieuwscentrum
masthead cancer stroke l

apr 28, 2020

Aanvulling van het tekort aan medische gezichtsmaskers

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Als reactie op het tekort aan medische gezichtsmaskers in Nederland heeft de Philips Foundation Refugee Company verbonden met de grondstoffenleverancier van Philips en een lening verstrekt voor twee maskerfabricagemachines om de productie te versnellen. Het doel is om 100.000 maskers per dag te kunnen produceren. Een aanzienlijk deel van de productie, uitgevoerd door de sociale onderneming Mondmaskerfabriek, zal beschikbaar worden gesteld voor de vluchtelingenkampen die aan Europa grenzen. 

Om onafhankelijk te zijn van fabrieken aan de andere kant van de wereld heeft Refugee Company met behulp van de Philips Foundation één van de eerste Nederlandse fabrieken opgericht die hoogwaardige medische gezichtsmaskers produceren. De maskers, gemaakt van filtermateriaal van Philips halffabricaten en andere grondstoffen, worden in ploegendiensten geproduceerd door mensen met een vluchtelingenachtergrond. Er wordt gestreefd naar een productie van 100.000 maskers per dag.

 

De maskers zullen worden geproduceerd door de sociale onderneming Mondmaskerfabriek, die te midden van de pandemie is opgericht door vier ondernemers – waaronder Fleur Bakker, oprichter van Refugee Company – als een middel om het algemene tekort aan medische gezichtsmaskers op te vangen. De Mondmaskerfabriek zal zich alleen richten op de productie van gecertificeerde 3-laags operatiemaskers van het type IIR, die geschikt zijn voor reguliere ziekenhuiszorg, ouderenzorg in verpleeghuizen, en mondzorg.

 

Om de productie van kwaliteitsmaskers te versnellen heeft de Philips Foundation, samen met microfinancieringsbedrijf Qredit, een lening verstrekt aan Refugee Company voor de aanschaf van twee machines waarmee de gecertificeerde maskers in Nederland geproduceerd kunnen worden.

Philips Foundation is er vanaf het begin bij betrokken geweest. Het is mooi om te zien hoe we de kennis in de tussenproducten van Philips kunnen gebruiken en omzetten in filtermateriaal dat cruciaal is voor het waarborgen van de kwaliteit van deze medische gezichtsmaskers.

Margot Cooijmans

Directeur van de Philips Foundation

"Philips Foundation is er vanaf het begin bij betrokken geweest. Het is mooi om te zien hoe we de kennis in de tussenproducten van Philips kunnen gebruiken en omzetten in filtermateriaal dat cruciaal is voor het waarborgen van de kwaliteit van deze medische gezichtsmaskers", aldus Margot Cooijmans, directeur van de Philips Foundation. "Voor dit initiatief verstrekken we ook een lening, voornamelijk op basis van het getoonde ondernemerschap, het snelle schakelen en de algehele aanpak van het team van Refugee Company onder leiding van Fleur Bakker".

 

Met dit initiatief willen Philips Foundation en Refugee Company – via de Mondmaskerfabriek – ervoor zorgen dat iedereen die de COVID-19-crisis bestrijdt, toegang heeft tot de juiste beschermingsmiddelen. Refugee Company zal in eerste instantie de maskers leveren aan essentiële beroepsgroepen in Nederland.

Vluchtelingenkampen

Volksgezondheidsdeskundigen zien een grote uitbraak in een vluchtelingenkamp als een worst-case scenario in de wereldwijde coronacrisis. Voor miljoenen vluchtelingen en ontheemden is de toegang tot gezondheidszorg beperkt en is social distancing bijna onmogelijk. 

 

Alleen al om die reden is een aanzienlijk deel van de productielijn bedoeld om beschikbaar te stellen aan humanitaire organisaties die ter plaatse werken en moeite hebben om toegang te krijgen tot hoogwaardige beschermingsmiddelen voor vluchtelingen en hun personeel.

 

Lees meer op mondmaskerfabriek.nl

Meer informatie over Philips Foundation

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200428-aanvulling-van-het-tekort-aan-medische-gezichtsmaskers.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Guus Pennings

Guus Pennings

Program Manager Brand & Sponsorships

Tel: +31 6 46 83 41 46

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.