masthead gu9c5324 l

apr 17, 2020

Philips levert medische apparatuur voor dertig IC-bedden in Caribisch gebied

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

In Nederland is het aantal bedden voor coronapatiënten op de Intensive Care (IC) in relatief korte tijd opgeschaald. Waar je misschien niet meteen bij stilstaat, is dat de Nederlandse overheid ook de zorg in het Caribische gebied ondersteunt. Want ook daar zijn extra bedden nodig om aan de toenemende zorgvraag voor COVID-19 patiënten te voldoen. 

Medische hulpmiddelen naar Cariben

Daarom verscheepte het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onlangs een vracht met medische hulpmiddelen richting de eilanden. In deze vracht zaten onder andere beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen van Philips. Dit pakket is afkomstig uit de hulpmiddelen die voor Nederland beschikbaar zijn; dankzij deze middelen kunnen er dertig extra IC-bedden beschikbaar gemaakt worden op Aruba, Curaçao en Bonaire.

Download afbeelding

Bron: Ministerie van BZK

Extra IC-bedden voor coronapatiënten

De IC-beademingsplekken worden verspreid over de verschillende eilanden; Aruba en Curaçao krijgen er twaalf bedden bij, Bonaire krijgt zes extra IC-plekken. Eerder is er al apparatuur naar Sint Maarten gezonden. Het ministerie streeft naar een zo goed mogelijke verdeling van de hulpmiddelen: “Er is ontzettend hard doorgewerkt aan beide kanten van de oceaan om deze spullen vandaag op het vliegtuig te krijgen”, aldus Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) in een nieuwsbericht van de Rijksoverheid. “De lokale ziekenhuizen kunnen hiermee niet alleen dertig extra IC-beademingsplekken technisch gereed maken maar ook de zorg verlenen die nodig is met medicijnen en beschermingsmiddelen.”

Medische apparatuur

Het hulppakket bevatte onder meer ventilatoren en monitoren van Philips, maar ook medicijnen en beschermingsmateriaal. Medewerkers van Philips hebben de apparatuur al in Nederland zover mogelijk geconfigureerd, zodat ter plaatse de apparatuur alleen nog geïnstalleerd hoeft te worden. Die installatie wordt verzorgd door Philips-partners op de eilanden. 

De levering in beeld

In deze video van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is te zien hoe de medische hulpmiddelen per vliegtuig aankomen op Curaçao.

 

Bekijk hier andere oplossingen die Philips kan bieden tijdens de COVID-19 crisis.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.