Nieuwscentrum
masthead Frans van Houten l

mrt 11, 2020

Frans van Houten in Financieele Dagblad: “De EU moet minder denken in wat niet mag, en meer in wat wél kan”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Tijdens een duo-interview met Ilham Kadri, CEO van het Belgische Solvay, in het Financieele Dagblad deelt Frans van Houten zijn visie op de toekomst van de Europese Unie: “Het gevolg van het spierballenvertoon van de VS en China is dat Europeanen zich aan het realiseren zijn dat we misschien ook maar eens de sportschool in moeten. Ik hoop dat dit momentum ertoe leidt dat we ons herpakken”.

Het gevolg van het spierballenvertoon van de VS en China is dat Europeanen zich aan het realiseren zijn dat we misschien ook maar eens de sportschool in moeten.

Frans van Houten

CEO van Philips

Geen succes zonder risico

De twee CEO’s zijn beiden lid van de ‘European Round Table for Industry’ (ERT). Uit onderzoek van de ERT blijkt dat Europa slecht scoort op een aantal economische parameters. Vandaar de oproep aan de Europese Commissie: kom met een ambitieus industrieplan waarmee Europa de uitdagingen van de 21ste eeuw te lijf kan. 

Zet met overheidsagenda’s in op doorbraakinnovaties. Dat doen China en de VS ook. Je kunt geen succes hebben zonder risico te nemen.

Frans van Houten

CEO van Philips

Tegelijkertijd geldt voor Frans ook: “Ik wil niet alles op het bordje van Brussel leggen. Dat is te makkelijk. Bedrijven moeten zelf ook actiever worden in het debat. We moeten zorgen dat we de mensen meenemen. En daar zijn we tot nu toe niet erg succesvol in geweest.”

 

Het draait wel om het maken van duidelijke keuzes. De EU mag wat ondernemender worden: “Zet met overheidsagenda’s in op doorbraakinnovaties. Dat doen China en de VS ook. Je kunt geen succes hebben zonder risico te nemen.”

Frans van Houten in Financieele Dagblad: “De EU moet minder denken in wat niet mag, en meer in wat wél kan”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.