masthead nieuwsartikel woldringprijs 2018 l

dec 17, 2018

Longarts Idris Bahce wint Philips Woldringprijs 2018 voor proefschrift in Nucleaire Geneeskunde

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

       

Tijdens het Lustrumcongres van de NVNG (Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde) is vrijdag de Woldringprijs voor het beste proefschrift op het gebied van de Nucleaire Geneeskunde uitgereikt aan dr. Idris Bahce. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €7.500, - en een uniek kunstwerk. Dr. Bahce werkt als longarts bij VUmc en is vorig jaar op 22 mei gepromoveerd op het proefschrift: Tumor characterization using radiolabeled anti-cancer drugs in NSCLC patients. "Mijn onderzoek laat zien dat tumoren waarbij een bepaald geneesmiddel, het zogenaamde erlotinib, effectief is, een hoger radioactief signaal afgeven dan tumoren waarbij het medicijn niet werkt. Hierdoor verwachten we, in de toekomst, via een PET-scan na te kunnen gaan of een patiënt baat zal hebben bij het medicijn en hoeven we geen tumorbiopten af te nemen", aldus dr. Bahce. [1] 

Alt-text image

Dr. Vivian Bongers, juryvoorzitter en nucleair geneeskundige in het Diakonessenhuis Utrecht noemt zijn proefschrift van groot formaat: “Het etaleert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek met direct klinisch belang van beeldvorming voor patiënten met niet kleincellig long carcinoom. Dit is het eerste project, waarbij nieuwe PET tracers ontwikkeld werden om de respons op immunotherapie bij patiënten met NSCLC vast te stellen", aldus Vivian.

 

"Een belangrijk stap voorwaarts op het gebied van personalized medicine. Dr. Bahce toont eens te meer de bijdrage van beeldvorming met PET aan binnen de kaders van het maatschappelijk belang om specifieke tumor behandelingen aan de juiste patiënten toe te kunnen kennen. Kostbare behandelingen kunnen zo in de toekomst worden gegeven aan die patiënten, die hier op voorhand profijt van zullen hebben."

 

Een uitgebreid interview met dr. Bahce over zijn bijzondere onderzoek wordt volgende maand gepubliceerd op Medisch Perspectief.

 

De Woldringprijs wordt jaarlijks uitgereikt door Philips in samenwerking met de NVNG om innovatief onderzoek in Nucleaire Geneeskunde te ondersteunen.

 

[1] https://www.vu.nl/nl/nieuws-agenda/agenda/2017/apr-jun/22mei_i-bahce.aspx

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.