masthead mou signature photo L

sep 24, 2018

Philips werkt samen met UNFPA om de gezondheid van vrouwen en meisjes in achtergestelde gebieden te verbeteren

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Op vrijdag 21 september 2018 tekende Philips een Intentieovereenkomst met het Verenigde Naties Population Fund (UNFPA) om gezamenlijk programma's te ontwikkelen om het leven van 50 miljoen vrouwen en meisjes in 2025 te verbeteren in landen met de grootste gezondheidsproblemen. Philips' focus in de programma's ligt op het mogelijk maken van gezonde zwangerschappen, veilige bevallingen en hoogwaardige pasgeborenenzorg door middel van geïntegreerde gezondheidsdiensten, in lijn met de resolutie van de Verenigde Naties over universele gezondheidszorg (UHC).

 

"Ik ben bijzonder trots op deze nieuwe samenwerking, die de inzet van Philips versterkt om de levens van 300 miljoen mensen in achtergestelde gebieden van de wereld tegen 2025 te verbeteren", aldus Henk Siebren de Jong, Chief of International Markets bij Royal Philips. "Bij Philips erkennen we de kracht van co-creatie, het potentieel van digitale technologieën en de behoefte aan innovatieve samenwerkingsverbanden om de toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg te verbeteren, een effectieve dienstverlening mogelijk te maken en de gezondheidsresultaten voor iedereen te verbeteren".

Als er miljoenen en miljoenen vrouwen en meisjes zijn
die behoefte hebben aan bepaalde gezondheidsdiensten, en als technologie die
diensten echt op schaal kan brengen - dan willen we daar samen met Philips voor
staan

Dr. Natalia Kanem

UNFPA Executive Director

"We zien een enorm potentieel in dit innovatie partnerschap", aldus Natalia Kanem, uitvoerend directeur van het UNFPA tijdens de ondertekeningsceremonie.  "Als er miljoenen en miljoenen vrouwen en meisjes zijn die behoefte hebben aan bepaalde gezondheidsdiensten, en als technologie die diensten echt op schaal kan brengen - dan willen we daar samen met Philips voor staan," voegde ze eraan toe.

 

"De private sector heeft te maken met miljarden mensen over de hele wereld. Voor hen is deze interactie normaal", aldus Dr. Kanem. "En we willen deze interactie ook voor UNFPA normaler maken. De standaard die Philips vertegenwoordigt, is de beste in zijn soort en dat heeft ons enthousiast gemaakt en zekerheid gegeven dat dit partnerschap de juiste is".

 

Als eerste stap in de samenwerking wil Philips een grootschalig programma implementeren in de Republiek Congo, gericht op het verbeteren van de zorg voor moeders en pasgeborenen op alle niveaus. Het innovatieve programma, dat is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid van de Republiek Congo en alle relevante belanghebbenden, heeft tot doel ervoor te zorgen dat alle moeders en baby's in het hele land kunnen rekenen op een constante hoge kwaliteit van zorg en dat niemand wordt achtergelaten.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Anja Verheij - Kollmann

Anja Verheij - Kollmann

Woordvoerder Algemene Zaken

Tel.: +31 6 50657702

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.