NL
EN
Museum
Terugblok op bruisend jubileumjaar vol mijlpalen en groei 2023

Philips Museum blikt terug op bruisend jubileumjaar vol mijlpalen en groei in 2023


Het Philips Museum sluit haar 10-jarig jubileumjaar af met een gevoel van trots en dankbaarheid, waarbij het een uitzonderlijk succesvol jaar heeft beleefd met 84.000 bezoekers. Met deze opmerkelijke stijging van bezoekersaantallen en een reeks memorabele evenementen heeft het museum opnieuw haar positie als een van de meest geliefde attracties en storyteller over Philips erfgoed in de regio verstevigd.

Het hoogtepunt van het jaar was de officiële onthulling van het kunstwerk van Gerard Philips gemaakt door Andreas Hetfeld, ter ere van het 130-jarig bestaan van Philips. Dit monumentale kunstwerk, een eerbetoon aan innovatie en menselijkheid, vond zijn plek op het Gloeilampplantsoen op Strijp-T, nadat burgemeester Jeroen Dijsselbloem de tentoonstelling over Gerard Philips op 5 april in het museum opende, samen met de presentatie van FRITS magazine, die eenmalig zijn titel aanpaste in Gerard voor de gelegenheid.

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem opent officieel de nieuwe expositie over Gerard Philips.

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem opent officieel de nieuwe expositie over Gerard Philips.

Verschillende evenementen werden door het museum gehost met een diepgaande betrokkenheid van bezoekers van alle leeftijden. Van de Open Dag tijdens het Dutch Technology Festival, waarbij technologische innovaties centraal stonden, tot de Dutch Design Week met de betoverende expositie 'Sense(s) of Care' van Philips Design, waarbij beeld en geluid werden ingezet voor het herstel van patiënten. Het museum bood tevens een unieke MRI-beleving en interactieve sessies aan, waaronder 'Heartsync' van kunstenaar Nino Basilashvili, waar bezoekers hartslagdata konden ervaren in een groepscontext.

Olga Coolen, directeur Philips Museum, opent epositie Sense(s) of Care tijdens de Dutch Design Week.

Olga Coolen, directeur Philips Museum, opent epositie Sense(s) of Care tijdens de Dutch Design Week.

Terugkerend succesevent was Museum Kids Factory; een bron van techniekstimulering tijdens schoolvakanties. Kinderen worden ondergedompeld in de wereld van techniek met creatieve activiteiten met eenvoudige elektronische en mechanica. De verdiepende minicolleges over uiteenlopende technologiegeschiedenis waren in 2023 ook zeer in trek. Een unieke parel van het museum blijft het intieme toneelstuk 'De Lamp', dat een historisch beeld geeft van het werken bij Philips & Co in 1891.

Vooruitblik 2024

Het nieuwe jaar belooft veel nieuwe ervaringen. Zo wordt in mei de nieuwe tentoonstelling brAInpower geopend, een innovatieve expositie over kunstmatige intelligentie inzet bij Philips’ ontwikkelingen. Ook introduceert het museum de nieuwe interactieve rondleiding: een vlotter én interactief bezoek onder begeleiding van een Philips-expert.

Open op donderdagavond

Om meer bezoekers de kans te bieden een bezoek te brengen aan het museum, opent het museum iedere eerste donderdag van de maand haar deuren voor publiek in de avond. Zo is er meer ruimte voor programmering die inspeelt op actualiteiten en vraag vanuit bezoekers. Donderdag 4 januari 2024 is de eerste avondopenstelling waarbij de werkplaats Museum Factory+ is geopend voor volwassen deelnemers.

Inschrijven Museum Factory+

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.