Sense of care

Bezoek het Philips Museum tijdens de Dutch Design Week 2023


Ontdek hoe top designers van Philips de gezondheidszorg transformeren met geluid, beeld en ervaringen in de tijdelijke expositie: Sense(s) of care.

Sense(s) of care: expositie die de zintuigen prikkelen

De expositie ‘Sense(s) of care’ is exclusief te zien tijdens de Dutch Design Week in het Philips Museum. Philips designers laten zien hoe met geluid, beeld en ervaringen de gezondheidszorg transformeren. De gezondheidszorg zit namelijk vol met apparaten die je kunt aanraken, horen en zien; al deze systemen en procedures werken samen om patiënten een zo goed mogelijke behandeling te geven.  

Wat is er te zien?

De expositie Sense(s) of Care toont hoe geluid een rol kan spelen bij het herstel van patiënten. Daarnaast kijk je mee hoe een chirurg een hart ziet en bereikt zonder invasieve procedures. Verder ontdek je hoe gepersonaliseerde zorg een patiënt beter kan laten voelen en hoe we de toekomst van Philips producten zo optimaal mogelijk vormgegeven; altijd met de behoeften van mensen als uitgangspunt.

Luisteren, zien, ervaren en leren

De tijdelijke tentoonstelling in het Philips Museum laat vier prijswinnende projecten van Philips-designers zien. Deze projecten werden dit jaar beloond met prestigieuze internationale prijzen, zoals de Red Dot Design Awards, IF Design Awards en UX Design Awards.

Sound of Safety
Luisteren hoe subtiele veranderingen in alarmgeluiden een minder stressvolle omgeving creëren voor patiënten en zorgverleners.
Lees meer informatie over ‘alarm vermoeidheid op de IC verminderen’ in het nieuwsartikel over Sound of Safety.

VeriSight Pro
Zien hoe cardiologen door Philips Design worden geholpen om ter plekke 3D-echografie beelden te maken vanuit het hart van een patiënt.
Lees meer informatie over ‘Hoe Philips designers artsen beter laten zien tijdens een hartoperatie’ in het nieuwsartikel over VeriSight Pro.

Filament
Leer hoe een Design Language systeem zowel consistentie en flexibiliteit biedt in het ontwerp van softwaresystemen van Philips.
Lees meer informatie over ‘Philips designers spreken dezelfde taal voor software applicaties dankzij het Filament Design Language System’ in het nieuwsartikel over Filament.

Close to Heart
Ervaren hoe een digitaal platform en patiëntbegeleiding helpen om hartritmestoornissen te voorkomen; Lees meer informatie over ‘Een nieuw zorgtraject ontwerpen vanuit de wensen van de doelgroep’ in het nieuwsartikel over Close to Heart.

ECR event video

Online Design Talks

Wil je (nog) meer weten of de projecten en een kijkje in de achterliggende designconcepten? Je krijgt de unieke kans om te luisteren en mede in gesprek te gaan met de top designers van Philips. Meld je aan, en kom nóg meer te weten over de technologie, designs en conceptuele verhaal achter de projecten.

De Design Talks zijn op vier gezette tijden ingepland, je kunt je hier opgeven. Deelname is gratis. De Design Talks vinden online plaats, het is niet mogelijk om deze fysiek bij te wonen in het Philips Museum.

Dutch Design Week 2023

Tentoonstelling ‘Sense(s) of Care’ is exclusief te bezichtigen tijdens de Dutch Design Week 2023 van 21 tot en met 29 oktober 2023.

Locatie: Philips Museum, Emmasingel 31, Eindhoven
Openingstijden: 11.00 tot 18.00 uur
Tickets: Reserveren is niet nodig.

Gratis toegang op vertoon van DDW ticket of passe partout.

Reguliere ticket Philips Museum is hier te koop.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.