nov 30, 2022

Philips introduceert verschillende nieuwe informatica-oplossingen met AI voor het verbeteren van diagnoses

  • Philips introduceert haar nieuwe Advanced Visualization Workspace, inclusief een nieuwe cardiale MR Suite met nieuwe workflow en gebruikersinterface, nieuwe op AI gebaseerde CT ASPECT Scoring en verbeterde CT Liver Analysis-toepassingen [1]
  • De geïntegreerde diagnostische benadering brengt radiologie, cardiologie, pathologie en oncologie samen om veilig gegevens en beelden te combineren, wat een vroegere en meer definitieve diagnose mogelijk maakt
  • Geoptimaliseerde algoritmes versnellen de beeldvorming, waardoor de interpretatie van enorme datasets in enkele seconden mogelijk is en de diagnostische en operationele efficiëntie wordt gestimuleerd

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de RSNA (Radiological Society of North America) (27 november – 1 december, Chicago, VS), zal Philips haar nieuwste diagnostische en workflow-portfolio belichten, met oplossingen die vroegere en definitievere diagnoses mogelijk maken. Met eenvoudige en efficiëntere verbonden workflows zorgen de oplossingen van Philips voor meer voorspelbaarheid en minder werkdruk, een hogere productiviteit en betere ervaring voor patiënt en arts.  

Tijdens de RSNA van dit jaar laat Philips zien hoe onze informatica-oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie patiëntgerichte inzichten bieden, geavanceerde visualisatietools in de workflow integreren en klinische samenwerking ondersteunen. Overal in de zorg wordt gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie, met als doel ziektes sneller te kunnen detecteren.

Reema Poddar

General Manager Diagnostic and Pathway Informatics bij Philips

"Tijdens de RSNA van dit jaar laat Philips zien hoe onze informatica-oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie patiëntgerichte inzichten bieden, geavanceerde visualisatietools in de workflow integreren en klinische samenwerking ondersteunen. Overal in de zorg wordt gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie, met als doel ziektes sneller te kunnen detecteren", aldus Reema Poddar, General Manager Diagnostic and Pathway Informatics bij Philips. "We bevinden ons in de unieke positie om nieuwe, geoptimaliseerde algoritmes toe te passen op enorme datasets en onze klanten voorspellende analyses te bieden waarmee ze zowel de klinische als operationele efficiëntie binnen hun organisaties kunnen verbeteren."

Nieuwe Advanced Visualization Workspace met AI ondersteuning

Op RSNA introduceert Philips haar nieuwe Advanced Visualization Workspace-platform met AI-algoritmes en workflows. Deze nieuwste innovatie is leveranciersonafhankelijk en biedt een geavanceerd platform voor meerdere modaliteiten en is geschikt voor cardiologie, oncologie, neurologie en radiologie. Het omvat een uitgebreide reeks geavanceerde visualisatieoplossingen ter ondersteuning van zorgverleners, en is afgestemd op de behoeften van elk type ziekenhuis, van een enkel werkstation tot een oplossing op organisatieniveau.

De nieuwste versie van Philips Advanced Visualization Workspace bevat nu meer dan 70 klinische toepassingen voor geavanceerde klinische inzichten, en is speciaal ontworpen om de workflow en de diagnose te ondersteunen. Bovendien biedt het geautomatiseerde verwerking voor meerdere klinische domeinen. Nieuwe toepassingen zijn onder andere de cardiale MR-suite, een alles-in-één omgeving voor MR-beeldvorming van het hart, die één overzicht biedt voor alle typen beeldvormingsgegevens ter ondersteuning van diagnoses en het maken van rapporten.

Met de nieuwe op AI-gebaseerde CT ASPECT-scorefunctie (Alberta Stroke Program Early CT Score) kunnen vroege tekenen van herseninfarct worden gedetecteerd op CT-scans zonder contrast, voor de behandeling van patiënten met een ischemische hersenberoerte. Deze toepassing identificeert via AI automatisch ASPECTS-gebieden in de hersenen en genereert een ASPECT-score die rechtstreeks naar het PACS (Picture Archiving and Communication System) wordt verzonden. Andere nieuwe functies zijn onder andere CT Liver Analysis, met tools om de hele lever, leversegmenten en door de gebruiker gedefinieerde interessegebieden te analyseren en te kwantificeren.

Geïntegreerde radiologische workflowoplossingen verbeteren klinische en operationele efficiëntie

Operationele inefficiëntie vormt voor ziekenhuizen een voortdurende uitdaging omdat ze ernaar streven patiënten de beste zorg te bieden. Het optimaliseren van klinische workflows kan helpen verspilling tegen te gaan en de efficiëntie te verhogen. Hierdoor wordt de patiëntenstroom vlotter verwerkt en wordt er hoogwaardige zorg geleverd.  Philips ziet diagnostische beeldvorming als een patiëntgericht systeem, met slimme gebruikersinterfaces en werkruimtes die het beheer van patiëntcasussen, beeldacquisitie, interpretatie van resultaten, communicatie van bevindingen, klinische samenwerking en follow-up helpen verbeteren.

De uitgebreide Philips Radiology Workflow Suite is een combinatie van oplossingen die duidelijke en efficiënte radiologische workflows ondersteunen. De componenten van deze oplossing zijn leveranciersonafhankelijk, AI-gestuurd en kunnen op elke radiologieafdeling worden geïmplementeerd om klanten te helpen bij het automatiseren of sneller maken van routinematige en repetitieve taken en het genereren van inzichten uit grote datasets.

Naast de nieuwste Advanced Visualization Workspace zal Philips tijdens RSNA het nieuwe Radiologie-informatiesysteem (RIS) introduceren, dat standaard geïntegreerd is met Vue PACS. Met deze nieuwe oplossing voor administratief en klinisch workflowbeheer kunnen de hele radiologieafdeling en de ondersteunende gebruikers patiëntgegevens invoeren, opslaan, bekijken, beheren en overdragen via een snelle en gebruiksvriendelijke weboplossing. De nieuwste release van het RIS is uitgebreid met enkele patiëntgerichte functies. Patiënten kunnen hiermee zelf hun onderzoeken inplannen via internet, en met de Patient Kiosk-toepassing hebben ze de mogelijkheid om zelf in te checken wanneer ze bij hun zorginstelling aankomen.

Philips zal ook laten zien hoe de kracht van AI wordt gecombineerd met diepgaande klinische kennis om tot oplossingen te komen die verweven worden met de workflows van zorgverleners en de dagelijkse gezondheidsroutines van mensen. PACS met AI van Philips biedt automatische analyse van medische gegevens en extractie van relevante informatie om zinvolle - en bruikbare - inzichten te genereren die nauwkeurigere en gepersonaliseerde patiëntenzorg mogelijk maken. Het biedt ook toegang tot een groot portfolio van gevalideerde AI-algoritmen van derden die naadloos opgaan in de bestaande radiologieworkflow.

Kijk voor aanvullende oplossingen die worden aangeboden in de Radiology Workflow Suite en worden uitgelicht op RSNA, in het Philips RSNA-persdossier.
  

[1] De toepassingen CT ASPECT Scoring en CT Liver Analysis zijn in afwachting van FDA 510(k).  

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 79.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2021 een omzet van 17,2 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Media assets

Clinicians using the Advanced Visualization Workspace

The IntelliSpace Portal that supports the diagnostic workflow

Next generation Advanced Visualization Workspace

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.