Nieuwscentrum

apr 06, 2022

Philips Image Guided Therapy-systeem Azurion met Ambient Experience en FlexVision-display stelt patiënten meer op hun gemak tijdens operaties

Philips kondigt de commerciële beschikbaarheid van de nieuwe oplossing voor interventieruimten aan: Ambient Experience met FlexVision-display. Ambient Experience wordt aangesloten op het Philips Image Guided Therapy-systeem Azurion en maakt gebruik van de grote display van het systeem om patiënten een kalmerende ervaring te bieden terwijl het personeel hen voorbereidt op de procedure. De oplossing stelt patiënten en leden van het interventieteam ook in staat om de verlichting en het geluid van de kamer aan te passen om het algehele gevoel van rust te vergroten, vooral tijdens de binnenkomst van de patiënt en de voorbereiding van de procedures.

De oplossing is er gericht op gericht om patiënten tijdens operaties op hun gemak te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het FlexVision-display om de ervaring van de patiënt en het personeel te verbeteren, de resultaten positief te beïnvloeden en de workflows en productiviteit te verbeteren.

De bezorgdheid bij patiënten is meestal het grootst net voordat de procedure wordt uitgevoerd. Als gevolg hiervan worden vaak kalmeringsmiddelen en anesthesie gebruikt om ervoor te zorgen dat patiënten tijdens procedures stilliggen. Philips Ambient Experience verzacht de klinische sfeer van operatiekamers door positieve elementen te introduceren die patiënten afleiden, informeren en voorlichten. Philips Ambient Experience vermindert de zorgen van patiënten tot een niveau waarop behandelaars productiever en efficiënter kunnen werken. De oplossing zou bijvoorbeeld de totale proceduretijd kunnen verminderen en, in sommige gevallen, de kosten die gepaard gaan met sedatie of anesthesie van de patiënt [1].

"Operaties kunnen een uitdaging zijn voor patiënten, vooral patiënten die zich zorgen maken over de behandeling en het resultaat", zegt Werner Satter, General Manager Ambient Experience bij Philips. "Met de toevoeging van Ambient Experience aangesloten op het FlexVision-display, dat deel uitmaakt van het Philips Image Guided Therapy-systeem Azurion, doen we iets aan de sfeer van de kamer door patiënten en personeel ontspanning te bieden."

Naast de bibliotheek met vooraf opgenomen thema's, kan Ambient Experience ook verbinding maken met media-apparaten zoals mobiele telefoons en tablets, dit voegt interactiviteit en keuze toe, zodat patiënten en personeel kunnen genieten van een nog persoonlijkere ervaring. Met één druk op de knop kan het OK-personeel schakelen tussen aangepaste voorinstellingen en optimale verlichtings- en audio-instellingen voor elke fase van een procedure.

Philips Ambient Experience past empirisch onderbouwde, mensgerichte innovatie en design thinking toe om patiënten en personeel een boeiende en aangename ervaring te bieden, terwijl ook de efficiëntie van diagnostische en therapeutische procedures wordt verbeterd en vertrouwen in de diensten en reputatie van zorginstellingen wordt opgebouwd. Minder zorgen bij patiënten draagt bij aan een betere ervaring van patiënten en personeel en mogelijk betere resultaten voor de patiënt. Verbeterde efficiëntie draagt weer bij aan lagere zorgkosten, waardoor zorgverleners kunnen voldoen aan alle vier aspecten van de Quadruple Aim.  
 
Ambient Experience heeft een breed scala aan toepassingsgebieden in de gezondheidszorg. Op de afdeling radiologie van het Noah's Ark Children's Hospital for Wales (Cardiff, VK), waar het kinderen een interactieve ervaring biedt vanaf het moment dat ze aankomen, toonde een patiënttevredenheidsonderzoek aan dat Philips Ambient Experience hoge 'net promoter scores' behaalde [2].


[1] A fresh perspective from the interventional suite – research paper, Philips 2021.
[2] Results from case studies are not predictive of results in other cases. Results in other cases may vary.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2021 een omzet van 17,2 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2022/20220406-philips-image-guided-therapy-systeem-azurion-met-ambient-experience-en-flexvision-display-stelt-patienten-meer-op-hun-gemak-tijdens-operaties.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.