Nieuwscentrum

dec 16, 2021

Philips introduceert nieuwe echocardiografie innovaties waarin nieuwe transducertechnologie, AI-gestuurde geautomatiseerde metingen en toegang op afstand zijn samengebracht

Philips heeft zijn echografieportfolio uitgebreid met nieuwe beeldvormingstools en -functies voor cardiologie om het diagnostische vertrouwen en de workflowefficiëntie te vergroten. Deze nieuwe innovaties ondersteunen artsen bij vroege detectie, diagnose, behandeling evenals doorlopende controle en follow-up.

Geïntegreerde systemen en informatica zorgen voor efficiëntie en diagnostisch vertrouwen

Philips brengt de nieuwste release van de EPIQ CVx- en Affiniti CVx-echografieplatforms, geautomatiseerde analyse, Collaboration Live voor diagnose op afstand en Cardiovascular Workspace (IntelliSpace Cardiovasculair) samen in een end-to-end workflow voor een volledig geïntegreerde ervaring voor echocardiografie.

 

Deze geavanceerde technologie helpt artsen in één keer de juiste diagnose te stellen en snel een behandeling te initiëren. Philips nSIGHT Plus is een gepatenteerde beeldvormingsarchitectuur die alle aspecten van beeldacquisitie en -verwerking omvat en beelden oplevert met een optimale resolutie tot op pixelniveau, in tegenstelling tot conventionele systemen. Bovendien is het met de nieuwe X5-1c-transducer van Philips eenvoudiger om beelden te vormen tussen de ribben door.

Philips X5 -1c Transthoracic Transducer

Uit feedback van artsen bleek dat het diagnostische vertrouwen in de 3D kwantificering van de linkerventrikelfunctie toenam bij 80% van de patiënten die transthoracaal echo-onderzoek (TTE) met de X5-1c-transducer ondergingen [1]. Met de AI-gestuurde auto measure-toepassing van Philips kunnen metingen snel en consistent worden uitgevoerd in de helft van de tijd van handmatige methoden. Het gebruik van auto measure op Philips EPIQ CVx- en Affiniti CVx-echografiesystemen kan de tijd voor standaard 2D-echometingen met 51% verkorten [2]. Auto measure AI en autostrain linker atrium (LA) en rechter ventrikel (RV) zijn nu beschikbaar in de gehele Philips CVx-portfolio.
 
Ook is Collaboration Live, een geïntegreerde oplossing waarmee zorgverleners op afstand live toegang hebben tot echografie-onderzoeken, opgenomen in de echocardiografiesuite van Philips.

Betere hartzorg bieden met meer efficiëntie en klinisch vertrouwen

Het EPIQ CVx-echografiesysteem en Affiniti CVx-echografiesysteem van Philips bieden een reeks functies die kunnen helpen de onderzoekstijd, van echolab tot aan het bed van de patiënt, te verkorten en artsen tegelijkertijd het vertrouwen te bieden dat ze nodig hebben om de besluitvorming te verbeteren en het beste behandelplan te bepalen.
 
[1] Gebaseerd op externe tests van Philips waarbij werd vergeleken met de X5-1 transducer.
[2] Gebaseerd op externe tests van Philips waarbij werd vergeleken met handmatige meetmethoden.  
[3] Reeves RA, Halpern EJ, Rao VM. Cardiac Imaging Trends from 2010 to 2019 in the Medicare Population. Radiology: Cardiothoracic Imaging. 2021 Sep 30; 3(5):e210156.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Media assets

Philips X5 -1c Transthoracic Transducer in use

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.