mrt 05, 2021

Philips zet nieuwe oplossingen voor de verbetering van workflowoptimalisatie en precisie diagnose in de schijnwerpers tijdens ECR 2021

  • De uitgebreide Philips Radiology Workflow Suite biedt nieuwe, op AI gebaseerde oplossingen om workflows in het gehele beeldvormingsproces te stroomlijnen
  • Philips' portfolio van diagnostische systemen en interventieoplossingen wordt gepresenteerd in een unieke virtuele ECR-ervaring

Philips presenteert tijdens het virtuele evenement European Congress of Radiology (ECR), van 3-7 maart 2021, zijn uitgebreide Radiology Workflow Suite.  Om zijn toewijding aan workflowoptimalisatie verder te versterken, laat Philips zien hoe verbonden, slimme systemen en eenvoudigere, efficiëntere workflows de variabiliteit en de werkdruk van het personeel kunnen verminderen, de productiviteit kunnen verhogen en de ervaring van de patiënt en zorgverlener kunnen verbeteren.

In 2020 bedroeg de hoeveelheid gezondheidsdata meer dan 2.000 extabytes, ook het aantal radiologische onderzoeken met geavanceerde modaliteiten nam met 43% toe. Ondanks technologische vooruitgang blijven radiologie-afdelingen worstelen met hun workflows om patiënten en personeel te ondersteunen met de informatie die ze nodig hebben om de juiste zorg in de juiste volgorde op het juiste moment te verlenen. Bovendien beweren recente rapporten ook dat 97% van de radiologie-afdelingen in sommige regio's niet in staat is om aan hun rapportagevereisten te voldoen, [1] en dat herhaalde, goedkope en onnodige beeldvormingsonderzoeken hen jaarlijks wel 10 miljard euro kosten [2].  De situatie is verder verergerd door COVID-19, waar radiologie-afdelingen voor de uitdaging staan om onderzoeken en procedures voor patiënten met kanker, hartaandoeningen en andere aandoeningen te combineren, terwijl ze de kritieke zorg voor COVID-patiënten blijven ondersteunen.

Aanstaande nieuwe oplossingen ter ondersteuning van Philips Radiology Workflow Suite tijdens ECR

Philips zal nieuwe technologieën introduceren ter ondersteuning van zijn leverancier-agnostische Radiology Workflow Suite tijdens ECR, naast zijn radiologieportfolio van klinisch geoptimaliseerde diagnostische en interveniërende oplossingen. Philips Radiology Workflow Suite helpt bij het stimuleren van klinische en operationele efficiëntie in alle fasen van het diagnostische proces, van planning en voorbereiding tot beeldverwerving en gegevensinterpretatie, tot rapportage en selectie van zorgpaden en behandeling. Nieuwe en verbeterde aankomende oplossingen zijn onder meer:
 

  • Philips Collaboration Live voor echografie. Biedt realtime toegang op afstand om de communicatie en realtime ondersteuning te stroomlijnen. Uitgebreide toegang zorgt voor een betere samenwerking bij het behandelen van patiënten. Artsen hebben de flexibiliteit om tekst, spraakoproepen, schermdeling, webcamfeed en systeembesturing op afstand te gebruiken om op afstand consulten te geven aan de onderzoeksruimte voor realtime consulten over complexe onderzoeken.
  • Philips Engage. Digitale oplossing voor patiëntbeheer op afstand die een duidelijk overzicht van de beschikbare gezondheidsinformatie van de patiënt biedt. De portal biedt inzicht in dossiers en behandelvoortgang, waardoor zorgverleners screenings kunnen doen, resultaten kunnen meten, videogesprekken kunnen voeren, kunnen chatten en interventies voor de patiënt kunnen voorbereiden.
  • Philips Clinical Pathways voor long- en prostaatkanker. Naarmate kanker complexer en duurder wordt om te behandelen, maken geïntegreerde oplossingen voor oncologie, pathologie en genomica end-to-end oncologische zorg mogelijk. Philips Clinical Pathways stroomlijnt de oncologische zorg gedurende het gehele patiënttraject, van moleculaire diagnostiek tot behandelopties.
  • Philips Radiology Operations Command Center. Het eerste leverancier-agnostische multimodale Radiology Operations Command Center voor virtuele beeldvorming van de industrie om realtime samenwerking op afstand mogelijk te maken tussen technologen, radiologen en beeldverwerkingsteams op meerdere locaties via een privé-, beveiligd telepresence-platform.

Philips diagnostische systemen en interventieoplossingen

Naast de introductie van nieuwe technologie ter ondersteuning van de Radiology Workflow Suite zal Philips tijdens ECR de nieuwste innovaties presenteren in zijn uitgebreide portfolio van diagnostische en interveniërende oplossingen. Waaronder:  

 

  • Precise Suite [3] met AI [4] voor de Philips Incisive CT. Precise suite is bedoeld om CT-workflows te versnellen en diagnostisch vertrouwen te verbeteren door middel van vooruitgang in AI-reconstructietechnieken, camera-gebaseerde workflow, bewegingsvrije hartscans en interveniërende procedures. Philips Incisive CT verbetert de CT-ervaring voor patiënten en personeel en beperkt daarbij de kosten in de gehele organisatie om aan de meest urgente, klinische en operationele doelstellingen te voldoen.
  • Philips-beeldvormingsoplossingen, inclusief zijn Vendor-Neutral Image Viewer (Vue Motion), prijswinnaar van KLAS Research's 2021 Best in KLAS Universal Viewer (Imaging), en Philips Advanced Visualization Workspace, IntelliSpace Portal 12, onderscheiden met een EuroMinnie Award in de categorie Beste nieuwe radiologiesoftware. 
  • Volgende generatie Image Guided Therapy-systeem - Philips Azurion met geavanceerde mogelijkheden om de kwaliteit en efficiëntie van interveniërende procedures verder te verbeteren.  Het geavanceerde beeldgeleide therapieplatform is het eerste platform in de industrie dat de bediening van toepassingen voor beeldvorming, fysiologie, hemodynamiek en informatica combineert met intuïtieve aansturing van de gantry vanaf de tafel, waardoor artsen alle compatibele toepassingen vanaf één aanraakscherm kunnen bedienen en in realtime de juiste zorg kunnen kiezen, begeleiden, uitvoeren en bevestigen.

 

Ga voor meer informatie over Philips' nieuwe portfolio van diagnostische en interveniërende oplossingen en AI-toepassingen om radiologieworkflows te verbeteren tijdens ECR 2021 naar www.philips.com/ecr en volg @PhilipsLiveFrom voor updates tijdens het evenement.

[1] https://www.cqc.org.uk/sites/default/files/20180718-radiology-reporting-review-report-final-for-web.pdf.
[2] https://reactiondata.com/wp-content/uploads/2015/02/peer60:unnecessaryimaging.pdf.  
[3] Precise Suite wordt beschouwd als werk in uitvoering en heeft geen CE-markering en is niet beschikbaar voor verkoop.
[4] Volgens de definitie van AI van de EU-deskundigengroep op hoog niveau.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 82.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.