Nieuwscentrum

okt 13, 2020

Philips werkt samen met LeQuest aan online interactieve trainingen op het gebied van echografie


Door middel van e-training in de vorm van realistische simulatiescenario's kunnen gebruikers leren de mogelijkheden van het Affiniti-echografiesysteem optimaal te benutten

Philips en LeQuest hebben aangekondigd dat zij samen online interactieve trainingen voor het Affiniti-echografiesysteem gaan ontwikkelen. LeQuest is een aanbieder van online interactieve, op simulatie gebaseerde trainingen voor het gebruik van medische apparatuur. Zo kan medisch personeel zelfstandig oefenen wanneer het hen uitkomt. Omdat er wordt geoefend met realistische simulatiescenario's, hoeft het systeem zelf niet te worden gebruikt, waardoor er geen tijd verloren gaat die anders aan zorg besteed kan worden. Bovendien kan personeel sneller worden getraind en krijgt het meer zelfvertrouwen. Voor zorgverleners leidt dit tot een verbeterde workflow, efficiënter gebruik van apparatuur en beter opgeleid personeel.

 

Het Affiniti-systeem biedt zorgprofessionals een buitengewone beeldkwaliteit bij gebruik voor radiologie, verloskunde, gynaecologie en cardiologie, en een workflow voor snelle en efficiënte diagnose tegen lage kosten. De flexibele trainingsoplossing die uit dit partnerschap voortkomt, helpt zorgverleners om te voldoen aan belangrijke onderdelen van de quadruple aim: een verbeterde ervaring voor personeel en patiënten, betere gezondheidsresultaten en lagere zorgkosten.

Door middel van dit partnerschap met LeQuest kunnen we ons aanbod van oplossingen die helpen het zorgecosysteem te optimaliseren verder uitbreiden.

Arjon Hoekstra

Head of Precision Diagnosis bij Philips Benelux

"Door middel van dit partnerschap met LeQuest kunnen we ons aanbod van oplossingen die helpen het zorgecosysteem te optimaliseren verder uitbreiden", zegt Arjon Hoekstra, Head of Precision Diagnosis bij Philips Benelux. "Echografie wordt steeds breder ingezet. Nieuwe mogelijkheden, zoals het op afstand samenwerken met andere artsen en virtuele training, zijn buitengewoon waardevol tijdens de COVID-19-pandemie omdat deze zorgverleners in staat stellen om persoonlijk contact en daarmee het risico op infectie te beperken."

 

"LeQuest heeft als streven om de kwaliteit van zorg te verbeteren door het volledige potentieel van de medische technologie te ontsluiten en zorgprofessionals in staat te stellen om de mogelijkheden van apparatuur optimaal te benutten", aldus Hicham Shatou, oprichter en CEO van LeQuest. "Ons partnerschap met Philips is een belangrijke stap op weg naar het realiseren van die ambitie omdat we het bereik van onze oplossingen wereldwijd kunnen uitbreiden en gebruikers van echografiesystemen van Philips praktijkervaring met het Affiniti-systeem kunnen laten opdoen in een virtuele omgeving."

 

Door middel van de trainingsmodules van LeQuest in de vorm van realistische simulatiescenario's kunnen gebruikers leren de mogelijkheden van het systeem optimaal te benutten zodat ze het vol zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Er zijn trainingsmodules beschikbaar voor alle modellen van het Affiniti-systeem (Affiniti 30, 50, 70) met specifieke versies voor elke specialisatie (algemene beeldvorming, gynaecologie/verloskunde en cardiologie). De LeQuest-trainingsmodules voor het Affiniti-echografiesysteem van Philips zijn momenteel beschikbaar in Latijns-Amerika, Frankrijk, de Benelux en Scandinavië. Binnenkort komen daar meer landen bij. Meer informatie vindt u op www.lequest.com/en/philips-affiniti

 

Philips heeft sinds 2017 een minderheidsbelang in LeQuest via het Philips Health Technology Venture Fund. Meer informatie is te vinden op www.ventures.philips.com.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2020/20201013-philips-werkt-samen-met-lequest-aan-online-interactieve-trainingen-op-het-gebied-van-echografie.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.