mrt 18, 2019

For English see below

Mark Rutte brengt informeel bezoek aan Philips Museum 

De Nederlandse minister-president Mark Rutte (VVD) bracht, als onderdeel van zijn campagnebezoek aan Eindhoven een informeel bezoek aan het Philips Museum om zich door museumdirecteur Olga Coolen kort te laten rondleiden door het museum en over enkele nieuwe oplossingen op het gebied van gezondheidstechnologie, zoals de Philips Lumify te horen.

Het Philips van nu richt zich op innovaties in de gezondheidszorg, daar sluiten we als museum bij aan met dit bijzondere evenement in het museum.

Olga Coolen

Directeur Philips Museum

Rutte bezocht samen met VVD partijgenoten, onder wie de wethouder van cultuur Monique List het museum tijdens HealthLab, een drukbezocht gezondheidsevenement. “Het Philips van nu richt zich op innovaties in de gezondheidszorg, daar sluiten we als museum bij aan met dit bijzondere evenement in het museum,” aldus Olga Coolen, directeur Philips Museum. “Het is mooi dat we dit weekend de kans kregen om dit ook aan onze premier te laten zien.”

Draagbaar echoapparaat

Nieuw in deze editie van HealthLab was onder meer de demonstratie van Philips Lumify. Dit is een mobiel echografietoestel dat gebruikt wordt door onder andere sportartsen. Het draagbare echoapparaat geeft artsen de mogelijkheid om preciezer te werk te gaan en patiënten sneller te behandelen. Het vormt het verlengstuk van de zintuigen, want het speurt letsels op die artsen met het blote oog niet kunnen zien. Tijdens Healthlab konden bezoekers zelf een kunstorgaan scannen met behulp van de Lumify.

Mark Rutte pays informal visit to Philips Museum

Dutch Prime Minister Mark Rutte (VVD) visited Eindhoven during his campaign for the upcoming governorate elections. He also paid a short informal visit to the Philips Museum to be guided by museum director Olga Coolen along some new solutions in the field of health technology, such as Philips Lumify.

Today's Philips focuses on innovations in healthcare, and as a museum we are joining in with this special event.

Olga Coolen

Director of Philips Museumirecteur Philips Museum

Rutte was accompanied by Monique List – De Roos, alderman in Eindhoven. Rutte and his fellow party members visited the museum during HealthLab, a very busy health-event. "Today's Philips focuses on innovations in healthcare, and as a museum we are joining in with this special event," says Olga Coolen, director of Philips Museum. "It's great that we had the opportunity this weekend to show this to Mark Rutte as well.”

Portable ultrasound machine

New in this edition of HealthLab was the demonstration of Philips Lumify. This is a mobile ultrasound device used by sports doctors and others. The portable ultrasound device allows doctors to work more precisely and to treat patients more quickly. It detects injuries that doctors cannot see with the naked eye. During Healthlab, visitors could scan an artificial organ using Lumify.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Mascha Geerts - Prins

Mascha Geerts - Prins

Communications Manager Philips Innovation Center Eindhoven

Tel.: +31 6 24856782

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.