Nieuwscentrum

okt 08, 2018

Jeroen Zoet (PSV en Nederlands elftal) doneert BuurtAED aan zijn eerste voetbalclub

  • Jaarlijks worden ruim 15.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand;
  • Vooral in woonwijken overlijden nog te veel mensen onnodig aan een hartstilstand;
  • Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door een elektrische schok te geven;
  • Via BuurtAED.nl zamel je samen met je buren geld in voor een AED. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered;
  • Jeroen Zoet, keeper van PSV en het Nederlands elftal, doneert BuurtAED aan zijn eerste voetbalclub in geboorteplaats Veendam.

Jeroen Zoet, keeper van PSV en het Nederlands elftal, doneert maandag 8 oktober een BuurtAED aan zijn eerste voetbalclub VV Veendam 1894. Zoet begon zijn carrière bij de lokale voetbalclub voordat hij op vijftienjarige leeftijd de overstap maakte naar PSV. Met de installatie van de AED vragen Philips, de Hartstichting en PSV aandacht voor het tegengaan van overlijden na een hartstilstand.

Jeroen Zoet installeert Buurt-AED bij VV Veendam

Toegankelijk maken van AED’s

Veendam is de geboorteplaats van Jeroen Zoet. Bij VV Veendam 1894 zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld. De club vormt het hart van Veendam. 

Jeroen Zoet met Jan Brouwer bij de Buurt-AED

Iedereen kent de voetbalclub. Door de AED op een herkenbare plek op te hangen dragen we bij aan het toegankelijk maken van AED’s in de buurt. Hopelijk redden we hierdoor in de toekomst levens van mensen met een hartstilstand.

Jeroen Zoet

Keeper van PSV en het Nederlands elftal

Samen met je buren geld inzamelen via BuurtAED.nl

BuurtAED.nl is een crowdfunding platform waar buurtbewoners samen geld inzamelen om een AED aan te schaffen. Het BuurtAED-pakket bevat een AED, een buitenkast, een onderhoudspakket voor 5 jaar, en een korting van tenminste 970 euro. 
 

Door het starten van je eigen actiepagina op BuurtAED.nl kun je heel gemakkelijk samen met je buren geld inzamelen voor een AED. Je ziet wie er doneert en je houdt overzicht over de voortgang. Met de bijdrage van Philips maak je direct al een mooie start.
 

https://www.buurtaed.nl/ 

6-minutenzone

Jaarlijks worden ruim 15.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Hartstilstanden vinden vaak plaats bij mensen thuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving.
 

De Hartstichting maakt zich al jaren ‘hart’ om van Nederland een 6-minutenzone te maken: een zone waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen de cruciale 6-minuten worden gereanimeerd. De beschikbaarheid van een AED zorgt ervoor dat méér mensen overleven. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 75.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20181008-jeroen-zoet-doneert-buurtaed-aan-zijn-eerste-voetbalclub.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.