27 maart 2018

Ziekenhuis ZorgSaam en Philips gaan een 15-jarige strategische samenwerking aan


Philips wordt ziekenhuisbrede leverancier van medische radiologische beeldvormende apparatuur, service en onderhoud

Terneuzen/EindhovenKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en ZorgSaam Ziekenhuis B.V., onderdeel van de ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend op basis waarvan Philips de komende 15 jaar de levering en instandhouding van beeldvormende systemen aan ZorgSaam zal verzorgen. Het is de eerste keer dat ZorgSaam kiest voor één lange termijn technologiepartner om ziekenhuisbreed de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te verlagen. Binnen de samenwerking levert Philips diverse geïntegreerde zorgoplossingen inclusief beeldvormende apparatuur, software, stralingsdosisbeheer, educatie voor personeel en gerelateerd onderhoud. Daarnaast zullen partijen onderzoeken waar zij elkaar kunnen versterken om de continuïteit en veiligheid van de zorg te verbeteren zowel in als mogelijk buiten het ziekenhuis. 

Samen met Philips verzekeren we ons van de beste radiologie en medische beeldvormende apparatuur voor onze patiëntenzorg en dat voor een periode van 15 jaar! Een garantie voor heldere, tijdige en dus optimale diagnoses.

Lodewijk de Beukelaar

Bestuurder ZorgSaam

Innovatie ondersteunt een snelle en juiste diagnose

ZorgSaam zal de komende 15 jaar uitgerust worden met geavanceerde medische beeldvormende apparatuur en nieuwe IT-oplossingen ter ondersteuning van een snelle en juiste diagnose en behandeling. In het contract ter grootte van meer dan 20 miljoen euro is Philips verantwoordelijk voor de optimale beschikbaarheid van alle medische beeldvormende apparatuur en ondersteunende software voor het gehele ziekenhuis, inclusief het beheer en onderhoud. Zo werd in februari jongstleden al de nieuwste 3T MRI-scanner van Philips geïnstalleerd met Ambient inBore Experience. Op dit moment wordt ook Intellispace Cardiovasculair geïmplementeerd, een nieuwe IT-applicatie voor gestroomlijnde cardiologische zorg. Later zal voor cardiologische interventies ook het innovatieve Azurion-platform geïnstalleerd worden. Het Azurion platform faciliteert een betere workflow voor het interventieteam in combinatie met een lagere dosis voor het zorgteam en de patiënt.

Naadloos op elkaar aansluitende zorg

De keuze van ZorgSaam en Philips om langdurig met elkaar samen te werken, past goed in het gedachtegoed van beide organisaties. Zo streeft ZorgSaam voortdurend naar verbetering van de gezondheid en het welzijn van de Zeeuws-Vlaamse bevolking. ZorgSaam bestuurder Lodewijk de Beukelaar: “Samen met Philips verzekeren we ons van de beste radiologie en medische beeldvormende apparatuur voor onze patiëntenzorg en dat voor een periode van 15 jaar! Een garantie voor heldere, tijdige en dus optimale diagnoses. We kunnen echt spreken van een win-win-win situatie. Voor ZorgSaam, voor Philips en nog belangrijker voor bevolking, huisartsen en specialisten in onze regio en de provincie.” 

 

Naadloos georganiseerde zorg staat hoog op de agenda van Philips. “Om de kwaliteit van zorg te verbeteren binnen de budgettaire kaders is een geïntegreerde aanpak essentieel”, licht Henk Valk, CEO Philips Benelux toe. ”Ik ben ervan overtuigd dat we door het samenbrengen van de kennis en kunde van ZorgSaam en Philips en onze geavanceerde digitale (ICT) apparatuur ZorgSaam kunnen ondersteunen in het continu verbeteren van haar zorgaanbod in de regio Zeeuws-Vlaanderen.” 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.  

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over ZorgSaam

ZorgSaam Ziekenhuis is onderdeel van de ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen, een veelzijdige en maatwerk in zorg biedende zorgorganisatie met ziekenhuiszorg, thuiszorg, ouderenzorg en ambulancezorg. Meer dan 4000 medewerkers en vrijwilligers werken gedreven aan persoonlijke, professionele zorg voor inwoners van de regio en daarbuiten. De ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen is de grootste werkgever in Zeeland en steekt gericht in op strategische, langdurige samenwerkingen met belangrijke partners om de zorg op hoog niveau te organiseren. Meer informatie op www.zorgsaam.org.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Rene Maas

ZorgSaam Zorggroep

Tel: 06 201 937 07

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.