Nieuwscentrum

5 december 2017

Philips breidt portfolio klinische informatiesystemen uit met overname van specialist in data-operabiliteit Forcare

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijde markleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Forcare, een toonaangevend innovator met op open standaarden gebaseerde software voor interoperabiliteitstoepassingen. Het bedrijf richt zich op een snelle en foutloze uitwisseling van gegevens tussen medische systemen en informatiebronnen op afdelings- en ondernemingsniveau, evenals zorggerelateerde informatie-uitwisseling (Health Information Exchanges, HIE) [1] tussen zorgsystemen. Forcare en haar medewerkers vormen een uitstekende aanvulling voor Philips. Het zorgtechnologiebedrijf stelt Philips in staat effectievere en naadloos geïntegreerde IT-oplossingen te bieden voor betere klinische werkprocessen, uitgebreidere zorgverlening aan de patiënt en een optimaler bedrijfsmanagement. Er zijn geen financiële gegevens over de transactie bekendgemaakt.

 

Met de aanhoudende consolidatie van ziekenhuizen en zorgsystemen is de behoefte aan naadloze enterprise-integratie een belangrijke voorwaarde om efficiënte en hoogwaardige zorg te kunnen leveren. De combinatie van Philips’ geavanceerde klinische-informatica-oplossingen voor gegevensbeheer (bijv. IntelliSpace Universal Data Manager), werkprocessen (bijv. IntelliSpace PACS), visualisatie van data (bijv. Illumeo) en interoperabiliteit (bijv. IntelliBridge Enterprise) met het complementaire interoperabiliteitplatform van Forcare stelt Philips in staat de leidende positie te versterken die het inneemt bij de koppeling van patiëntgegevens in het gehele zorgcontinuüm. 

 

“De wereldwijd toenemende consolidatie van ziekenhuizen en grote regionale projecten zorgen voor een aanzienlijke stijging van het aantal grote aanbestedingen, die nu eenmaal interoperabiliteit met zich meebrengen”, aldus Yair Briman, business leader Healthcare Informatics van Philips. “Dankzij de acquisitie van Forcare kunnen we beschikken over de technologie en interoperabiliteitsexpertise om informatiesystemen voor de gezondheidszorg met elkaar te verbinden, klinische gegevens te delen en uit te wisselen en veilige en betrouwbare toegang te bieden tot digitale gezondheidsinformatie voor medisch personeel en patiënten in verschillende organisaties en zorginstellingen.”

 

“We vervullen een voortrekkersrol bij het slaan van bruggen tussen informatiesystemen, zodat zorgaanbieders hun medische gegevens, beelden en brieven direct met elkaar kunnen delen”, aldus Harm-Jan Wessels, CEO van Forcare. “Ik ben er trots op dat wij onderdeel worden van Philips, met zijn rijke portfolio aan klinische IT-oplossingen en uitgebreide wereldwijde installed base. Door ons aan te sluiten bij Philips zullen we onze visie sneller verwezenlijken: naadloze, op open standaarden gebaseerde interoperabiliteit in de gezondheidszorg ten behoeve van zowel patiënten als zorgverleners.”

 

Het in 2006 opgerichte Forcare telt ca. zeventig medewerkers. Naast de hoofdvestiging in Zeist is het bedrijf ook aanwezig in Duitsland, Groot-Brittannië en Canada. Ziekenhuizen – en Health Information Exchanges in algemene zin – maken gebruik van de software van Forcare om hun data-uitwisseling te beheren en werkprocessen te stroomlijnen. 

 

[1] Een Health Information Exchange (HIE) biedt de mogelijkheid klinische informatie uit te wisselen tussen uiteenlopende zorginformatiesystemen, waarbij de betekenis van de uitgewisselde informatie behouden blijft (bron: http://www.himss.org/library/health-information-exchange/FAQ; geraadpleegd in december 2017). 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Forward-looking statements 

This release contains certain forward-looking statements with respect to the financial condition, results of operations and business of Philips and certain of the plans and objectives of Philips with respect to these items. Examples of forward-looking statements include statements made about the strategy, estimates of sales growth, future EBITA, future developments in Philips’ organic business and the completion of acquisitions and divestments. By their nature, these statements involve risk and uncertainty because they relate to future events and circumstances and there are many factors that could cause actual results and developments to differ materially from those expressed or implied by these statements. www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Ksenija Gonciarenko

Ksenija Gonciarenko

Philips Investor Relations

Tel: +31 20 59 77055

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2017/20171205-philips-breidt-portfolio-klinische-informatiesystemen-uit-met-overname-van-specialist-in-data-operabiliteit-forcare.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.