Nieuwscentrum
masthead FD De wonderbaarlijke kooplust van Philips in Nederland l

sep 02, 2019

Financieele Dagblad: Wat zeggen drie Nederlandse acquisities over de richting van Philips als gezondheidstechnologiebedrijf?

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Het Financieele Dagblad staat stil bij de drie acquisities die Philips het afgelopen jaar in Nederland heeft gedaan. “Nog nooit in de afgelopen honderd jaar had Philips een overname in eigen land gedaan”, aldus de journalist. Met de automatiseringsbedrijven Forcare en VitalHealth, en NightBalance voegt het gezondheidstechnologiebedrijf drie relatief jonge Nederlandse bedrijven toe aan het portfolio. 

 

Volgens Henk Valk, CEO Philips Benelux, is dit niet helemaal toeval vanwege de nadruk op samenwerking. “We zoeken continu naar partijen die ons kunnen helpen, die de behoeftes van onze klanten kunnen invullen. Dat soort samenwerkingsverbanden zijn er relatief veel in Nederland, waardoor we ook sommige Nederlandse bedrijven goed leren kennen”, aldus Henk. 

De wonderbaarlijke kooplust van Philips in Nederland

“Zowel Forcare als VitalHealth is een softwarebedrijf. Dat sluit goed aan bij onze focus op het aanbieden van oplossingen in de zorg, dat gaat verder dan de verkoop van producten. Goede software is een cruciaal onderdeel hiervan”. 

Hoe gaat het met de nieuwkomers? 

Het Financieele Dagblad gaat in gesprek met de drie onderdelen op zoek naar de vraag hoe het nu met de nieuwkomers gaat. Laurens van der Tang (VitalHealth) geeft aan dat met name de internationalisering is versneld. Het bedrijf is inmiddels actief in Nederland, de VS, Duitsland, Engeland, Australië, China, en Scandinavië. 

 

“Voorheen duurde het wel een jaar voordat we in een nieuwe markt de eerste klant binnen hadden. Dat gaat nu een stuk sneller. Het maakt nogal uit of we een offerte schrijven die afkomstig is van Philips of van een bedrijf waarvan men nog nooit heeft gehoord”. 

Voorheen duurde het wel een jaar voordat we in een nieuwe markt de eerste klant binnen hadden. Dat gaat nu een stuk sneller.

Laurens van der Tang

VitalHealth

Bij Forcare merkt Harm-Jan Wessels iets soortgelijks. “Een belangrijk verschil is dat we in ziekenhuizen nu binnenkomen op het niveau van de Raad van Bestuur. Dat maakt nogal verschil. Op alle fronten boeken we groei. Onze streefcijfers hebben we vorig jaar met vlag en wimpel gehaald. Maar daarna gaat het maal twee, letterlijk verdubbelen.”

Op alle fronten boeken we groei. Onze streefcijfers hebben we vorig jaar met vlag en wimpel gehaald.

Harm-Jan Wessels

Forcare

NightBalance, een apparaat tegen slaapapneu, is volledig geïntegreerd in het bestaande productportfolio van Philips en is een mooie aanvulling op de slaapmaskers die het bedrijf al verkoopt vanuit de VS. “Ik ben onder de indruk van de materiaalkennis van Philips. Ze hebben bijvoorbeeld prachtige oplossingen gevonden om de elastische band te verbeteren. Dat is echt tof om te zien”, aldus Eline Vrijland-Van Beest.  

Ik ben onder de indruk van de materiaalkennis van Philips. Ze hebben bijvoorbeeld prachtige oplossingen gevonden om de elastische band te verbeteren.

Eline Vrijland-Van Beest

NightBalance

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2019/20190902-financieele-dagblad-wat-zeggen-drie-nederlandse-acquisities-over-de-richting-van-philips-als-gezondheidstechnologiebedrijf.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.