sep 05, 2018

Philips breidt Monitoring & Analytics-business uit met overname van Xhale Assurance Inc

Amsterdam - Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een internationaal toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Xhale Assurance Inc, een Amerikaanse onderneming die de nieuwste sensortechnologieën ontwikkelt en op de markt brengt. De unieke wegwerpsensor van Xhale Assurance voor pulse-oxymeters wordt op de neusvleugel aangebracht en kan de hartslag en zuurstofgehalte in het bloed meten en doorgeven, ook bij lage perfusie (verminderde bloedcirculatie) waarbij het voor conventionele sensoren van vinger-oxymeters moeilijker is. Deze technologie verbreedt en differentieert het bestande Philips-portfolio van oplossingen voor monitoring van de zuurstofsaturatie en maakt het mogelijk om de activiteiten uit te breiden naar een momenteel minder goed bediend klinisch marktsegment. Er zijn geen financiële gegevens over de transactie bekendgemaakt.

De neussensor van Xhale Assurance biedt uitzonderlijke klinische mogelijkheden en versterkt ons aanbod op het gebied van patiëntmonitoring met een vernieuwende pulse-oxymetertechnologie.

Felix Baader

hoofd Monitoring & Analytics bij Philips

“De neusvleugelsensor van Xhale Assurance biedt uitzonderlijke klinische mogelijkheden en versterkt ons aanbod op het gebied van patiëntmonitoring met een vernieuwende pulse-oxymetertechnologie”, aldus Felix Baader, hoofd Monitoring & Analytics bij Philips. “De sensortechnologie biedt tevens mogelijkheden om metingen van andere fysiologische parameters te ontwikkelen. Ik ben er erg blij mee dit ons meer mogelijkheden geeft om de veiligheid van patiënten te vergroten, de klinische workflow te ondersteunen, de efficiëntie van zorgverleners te verbeteren en onze klanten te helpen op waarde gebaseerde zorg te implementeren.”

De innovatieve neusvleugelsensor van Xhale Assurance meet nauwkeurig, ook bij lagere saturatieniveaus, wat essentieel is voor patiënten die een hartaanval of hypoxie hebben doorgemaakt. De sensor verbetert daarmee de patiëntveiligheid door de tekortkomingen van bestaande saturatiesensoren aan te pakken en kan zorgverleners vroegtijdig waarschuwen ongewenste voorvallen op hand zijn. 

Philips’ portfolio met oplossingen voor patiëntmonitoring is gericht op alle urgentieniveaus en zorgomgevingen binnen ziekenhuizen en zorgstelsels en ondersteunt een brede patiëntenpopulatie, van basisscreening tot complex toezicht op de intensive care. Het omvat patiëntmonitoren voor aan het bed en als ‘wearable’, verbruiksartikelen als ‘connected’ draagbare biosensoren evenals ondersteuningstools voor de klinische besluitvorming en mobiele applicaties voor realtime klinische informatie bij de patiënt aan het bed. Elk jaar worden Philips’ oplossingen voor patiëntmonitoring toegepast bij meer dan 275 miljoen patiënten.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Forward-looking statements

This release contains certain forward-looking statements with respect to the financial condition, results of operations and business of Philips and certain of the plans and objectives of Philips with respect to these items. Examples of forward-looking statements include statements made about the strategy, estimates of sales growth, future EBITA, future developments in Philips’ organic business and the completion of acquisitions and divestments. By their nature, these statements involve risk and uncertainty because they relate to future events and circumstances and there are many factors that could cause actual results and developments to differ materially from those expressed or implied by these statements.

More informationKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.