EB China manufacturing

feb 08, 2023

Philips krijgt als eerste gezondheidstechnologiebedrijf goedkeuring voor de volledige CO2-emissiereductiedoelen

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Het verminderen van emissies in de supply chain heeft zeven keer meer impact dan de CO2-reductie van onze eigen activiteiten bij Philips. Voor een bedrijf dat wereldwijd actief is met veel verschillende leveranciers is daar dus enorm veel duurzaamheidswinst te behalen. Philips is het eerste gezondheidstechnologiebedrijf dat recentelijk goedkeuring kreeg van het Science Based Targets-initiatief (SBTi) voor de volledige CO2-emissiereductiedoelstellingen.

Om de Parijs-doelstellingen te halen, stelde Philips in 2017 een aantal ambitieuze doelen om de CO2-emissies te verlagen. Er zijn drie verschillende onderdelen (scopes) waar je als bedrijf op kunt sturen. Scope 1 zijn de eigen of directe emissies, Scope 2 gaat over indirecte emissies van aangekochte energie en onder scope 3 vallen alle indirecte emissies in de waardeketen.

Verduurzaming

Onze verduurzamingsplannen om de CO2-uitstoot te verminderen zijn in 2018 door het SBTi goedgekeurd. Daarmee waren we ook het eerste gezondheidstechnologiebedrijf met goedkeuring. Het SBTi is een samenwerkingsverband tussen CDP, het United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF) dat ambitieuze klimaatmaatregelen in de particuliere sector stimuleert.

Reductiedoelen

In 2020 bereikten we ons doel om 100 procent CO-neutraal te worden in onze activiteiten. In 2025 willen we de scope 1 en 2 emissies met 75 procent verminderd hebben, in 2040 moet die reductie op 90 procent liggen. Het reductiedoel voor de scope 3-emissis ligt op 4 procent in 2025. We streven naar het verminderen van 42 procent van de indirecte CO2-uitstoot in onze hele waardeketen tegen 2030.

Environmental targets 2020

Domino-effect in de hele keten

Voor de gezondheidszorg werd in een rapport van Health Care Witout Harm geconcludeerd dat 71 procent van de wereldwijde Scope 3-emissies afkomstig zijn van de toeleveringsketen. Het verminderen van deze zogeheten Scope 3-emissies heeft een echt domino-effect, waardoor onze volledige ecologische voetafdruk, die van onze leveranciers en onze klanten wordt verminderd. Dat is een belangrijke reden waarom we startten met ons Supplier Sustainability Programma om leveranciers te helpen hun CO2-voetafdruk te verminderen.

Lees meer over onze reductiedoelstellingen en hoe wij die doelen behalen op ons global newscenter:
Philips becomes the first health technology company to have its entire value-chain CO₂ emissions reduction targets approved by the Science Based Targets initiative (SBTi)

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.