GLOW 2022

nov 09, 2022

Let’s BEAT waste! Tijdens GLOW Eindhoven

Gemiddelde leestijd: 1-2 minuten

Van 12 tot 19 november staat Eindhoven weer in het teken van lichtfestival GLOW. Het festival speelt zich voornamelijk af in de binnenstad en kent een spectaculair satelliet project op de High Tech Campus.

Als partner van GLOW steunt Philips het festival en heeft het een bijzonder project geadopteerd met de naam ‘Let’s BEAT Waste!?’.

Gert Mulder en Henrie van de Zilver

Het kunstwerk laat op een creatieve manier zien dat onze omgang met afval leidt tot een betere wereld. Iets wat perfect aansluit bij de duurzaamheidsambities van Philips. De kunstenaars van Fontys BeCreative gebruiken niet voor niets het woord BEAT. Ze willen laten zien dat de afvalberg verslagen moet worden. Een prachtige ambitie die bezoekers met eigen ogen kunnen zien én beleven. Een kloppend hart, dat voller en volmaakter wordt door afval af te voeren. Het enorme mechanisch hart heeft panelen die bewegen en bevat vier slimme afvalbakken. Als het hart compleet is, zullen de lichten samenkomen tot een prachtig roodgloeiend geheel. De boodschap is duidelijk: houd de stad en de wereld om ons heen schoon.

Gert Mulder en Henrie van de Zilver

Ook op de High Tech Campus zijn twee spectaculaire lichtkunstwerken te zien. Dit speelt zich af op de vijver nabij de Strip. GLOW Eindhoven is gratis toegankelijk voor bezoekers. Meer informatie over onder andere de route en de projecten, is te vinden op https://gloweindhoven.nl/

Video thumbnail image

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.