Nieuwscentrum
Refurbished masthead

nov 23, 2021

Telegraaf: Philips-fabriek in Best neemt medische apparatuur onder handen voor tweede leven in zorginstellingen wereldwijd

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

“Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk hergebruiken.” Dat vertelde Robert Metzke, Global Head of Sustainability in een interview met De Telegraaf: Philips geeft ziekenhuisapparatuur een tweede leven.

 

‘In een fabriekshal in het Brabantse Best, niet ver van de plek waar Philips een groot deel van zijn nieuwe medische apparaten produceert, worden jaarlijks enkele honderden grote CT- en MRI-scanners, katheterisatielabs en röntgenapparaten flink onder handen genomen voor een tweede leven in zorginstellingen overal ter wereld.’

Medische apparatuur weer opgeknapt na gebruik

Grote medische apparatuur hoeft niet te worden afgeschreven na gebruik; ziekenhuizen kunnen na gebruik weer inleveren, waarna ze in Best weer worden opgeknapt voor een tweede, en sommige onderdelen zelfs een derde, leven.

 

Het merendeel van de ‘het medische machinepark’ komt inmiddels weer terug bij Philips. Dat draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Philips: van alle verkopen bestaat op dit moment 70 procent uit groene producten en diensten, 15 procent uit circulaire inkomsten. Het streven is om dat in 2025 naar 25 procent te tillen:

 

“Van apparaten die we niet op opnieuw kunnen verkopen, zijn vaak nog onderdelen opnieuw te gebruiken”, aldus Robert in de Telegraaf. “En als dat niet lukt, zorgen we ervoor dat de materialen gerecycled worden. Daar wordt nu in het ontwerp rekening mee gehouden.”

Van apparaten die we niet op opnieuw kunnen verkopen, zijn vaak nog onderdelen opnieuw te gebruiken. En als dat niet lukt, zorgen we ervoor dat de materialen gerecycled worden. Daar wordt nu in het ontwerp rekening mee gehouden.

Robert Metzke

Global Head of Sustainability

Hij benadrukt dat ook ziekenhuizen steeds meer oog hebben voor duurzaamheid: “Ook in de ziekenhuizen wordt steeds meer op gelet op de voetafdruk die er met hun diensten achterlaten.”

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2021/20211123-telegraaf-philips-fabriek-in-best-neemt-medische-apparatuur-onder-handen-voor-tweede-leven-in-zorginstellingen-wereldwijd.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.