Nieuwscentrum
masthead bouwdokken l

okt 15, 2020

Wall Street Journal: Philips tweede op wereldranglijst meest duurzaam bestuurde bedrijven

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

In de lijst The 100 Most Sustainably Managed Companies in the World van de Wall Street Journal heeft Philips de tweede plek behaald. Het gezondheidstechnologiebedrijf wordt daarmee beloond voor de duurzame manier waarop het bedrijf wordt geleid én voor transparantie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

In de ranglijst citeert de Amerikaanse zakenkrant CEO Frans van Houten: "Bedrijven die op een verantwoorde en duurzame manier worden geleid, leveren eigenlijk een beter rendement op en hebben onderweg minder ongelukken." 

Bedrijven die op een verantwoorde en duurzame manier worden geleid, leveren eigenlijk een beter rendement op en hebben onderweg minder ongelukken.

Frans van Houten

CEO

De lijst is samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek naar meer dan 5.500 beursgenoteerde bedrijven wereldwijd. In het onderzoek werden verschillende duurzaamheidscriteria meegenomen, als ook een analyse van berichtgeving in de media.

Frans van Houten

Levensduur verlengen

“Philips neemt bijna elke medische machine in zijn assortiment terug en verkoopt deze opnieuw, inclusief kostbare diagnostische en interventionele apparatuur”, zo onderbouwt de Wall Street Journal de tweede plek van Philips op de ranglijst. 

 

“Het heeft deze praktijk in het begin van de jaren negentig geïntroduceerd om de levensduur van de apparatuur te verlengen, door middel van renovatie. Ook kan Philips op deze manier aan sommige klanten lagere prijzen bieden zonder daarbij in te leveren op kwaliteit.”

Philips kan op deze manier aan sommige klanten gerenoveerde apparatuur bieden tegen lagere prijzen, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit.

Wall Street Journal

De lijst is samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek naar meer dan 5.500 beursgenoteerde bedrijven wereldwijd. In het onderzoek werden verschillende duurzaamheidscriteria meegenomen, als ook een analyse van berichtgeving in de media.

Ambitieuze doelstellingen

De erkenning van WSJ volgt op de recente aankondiging van Philips van een verbeterde en volledig geïntegreerde aanpak om verantwoord en duurzaam zaken te doen, waardoor het leiderschap als doelgericht bedrijf wordt versterkt. 

Refurbishment process MRI operations

Philips is momenteel bezig met de voltooiing van het programma 'Healthy people, sustainable planet' 2016 - 2020 en is ingesteld op het bereiken van alle ambitieuze doelstellingen van het programma tegen het einde van het jaar, waaronder het genereren van 70% van de omzet uit groene producten en diensten en 15% van oplossingen voor de circulaire economie, het worden van koolstofneutraal in zijn activiteiten, het recyclen van 90% van zijn operationele afval en het verzenden van nul afval naar stortplaatsen. 

 

Door de jaren heen heeft Philips een brede erkenning verworven voor zijn duurzaamheidsprestaties: zeven opeenvolgende jaren op de CDP Climate Change A-lijst (het enige gezondheidstechnologiebedrijf met een CDP-A-lijstranglijst voor zowel waterveiligheid als klimaatverandering); broeikasgasreductiedoelstellingen goedgekeurd door het Science Based Targets initiative (SBTi); een IEEE Spectrum 'Technology in the Service of Society' award voor de app-gebaseerde Lumify ultrasound-oplossing. Het bedrijf heeft ook topposities in de Sustainability Index en Sustainalytics ranglijsten van Dow Jones. 

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.