Nieuwscentrum
masthead hans de jong trouw l

jul 13, 2020

Hans de Jong in Trouw: hightech-maakbedrijven zijn groeimotor voor Nederland

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

De hightech-maakindustrie kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van wereldwijde maatschappelijke problemen. Dat staat haaks op de verwachtingen van velen dat er geen toekomst zou zijn voor deze sector, of dat deze zelfs uit Nederland zou verdwijnen. Dat stelt Hans de Jong, president van Philips Nederland, in Trouw. 

 

In het voorwoord van een bijlage over de toekomst van de maakindustrie benadrukt hij de hoge toegevoegde waarde van de sector en de innovatieve oplossingen die er worden ontwikkeld op het gebied van digitale zorg, slimme mobiliteit en alternatieve energieopwekking.

Voor de maakindustrie zijn er enorme kansen in het oplossen van wereldwijde maatschappelijke problemen. Voor onze gezamenlijke toekomstige welvaart is het van cruciaal belang om de juiste omgeving te scheppen waarin dit soort bedrijven kunnen opereren en doorgroeien.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Alt-text image

Samen investeren in innovatie

Investeringen in innovatie bepalen het succes in de toekomst, en kennis is voor Nederland de belangrijkste ‘grondstof’. Maar het ontwikkelen van innovatieve technologieën kun je als bedrijf in deze tijd niet meer alleen. Samenwerking in alle lagen van de bedrijfssamenleving is cruciaal, en dat is de reden dat je ziet dat kennisintensieve innovatieregio’s in opmars zijn.

 

Kijk naar Brainport Eindhoven en Wageningen. Deze regio’s bieden het juiste klimaat waarin bestaande hightech-bedrijven hun innovatiekracht kunnen optimaliseren, waarin innovatieve start-ups floreren en waar technisch talent naartoe trekt.

Als we in Nederland blijven investeren in de regio’s, kennis en technisch talent, dan gaat onze maakindustrie een gunstige toekomst tegemoet.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Innoveren is mensenwerk

Vanuit de kennisintensieve industrie groeit de vraag naar technisch talent op alle niveaus hard. Ervoor zorgen dat niet alleen bedrijven, maar ook de overheid blijven investeren in de opleiding en ontwikkeling van technisch talent uit het buitenland, maar vooral ook Nederland, is een van de fundamenten van deze industrie. 

 

Hans maakt zich hier dan ook hard voor, want innovaties ontwikkelen is en blijft mensenwerk. Maar, als we in Nederland blijven investeren in de regio’s, kennis en technisch talent, dan gaat naar zijn mening onze maakindustrie een gunstige toekomst tegemoet.

Alt-text image

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200713-hans-de-jong-in-trouw-hightech-maakbedrijven-zijn-groeimotor-voor-nederland.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.