masthead psv vitalis l

jun 17, 2020

Oud-topspelers PSV brengen verrassingsbezoek aan ouderen

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

We zijn nog niet halverwege, maar toch is het nu al duidelijk; 2020 zal voor veel ouderen niet bepaald de geschiedenisboeken ingaan als het mooiste jaar. Om de eenzaamheid en misère van de afgelopen weken voor eventjes te vergeten organiseerde Philips in samenwerking met PSV een verrassingsbezoek van oud-topspelers. Berry van Aerle, Willy van de Kerkhof, Jan Heintze en Luc Nilis haalden met bewoners van Vitalis herinneringen op – onder meer aan het topjaar 1988, waarin PSV de Europacup I won.

Gepaste afstand

Het zal je maar gebeuren: zit je net aan de koffie, staat Berry van Aerle ineens voor het raam van het verzorgingshuis. Op een hoogwerker, met de Europacup van 32 jaar geleden. Op drie verschillende locaties van Vitalis brachten de topspelers een bezoek aan honderden ouderen. Soms op een hoogwerker, soms gewoon – op gepaste afstand uiteraard – aan de keukentafel.

Video thumbnail image

De actie is op touw gezet om ouderen even een hart onder de riem te steken. Deze samenwerking tussen PSV en Philips, als founder en strategisch partner, past binnen het streven om gezamenlijk een positieve impact te maken op het dagelijkse leven van inwoners van de regio. Zo werden onlangs ook ongebruikte voetbalshirts aangepast om als ziekenhuishemd te worden gebruikt – een actie die is opgezet samen met de Brainport-partners van PSV.

Kan ik vanavond aan de telefoon mijn dochter ook eens vertellen dat ik iets heb meegemaakt.

Sjef Verhoeckx (85)

Bewoner van Vitalis

Gelukkig had het bezoek van de oud-spelers het gewenste effect. “De laatste maanden heb ik me suf verveeld”, vertelde Sjef Verhoeckx (85) tegen het ED, nadat hij een praatje met Nilis heeft gemaakt. “Luc was altijd één van mijn favoriete spelers. Ik ging vroeger regelmatig kijken in het Philips Stadion en dan is het toch bijzonder als hij hier ineens voor je staat. Kan ik vanavond aan de telefoon mijn dochter ook eens vertellen dat ik iets heb meegemaakt.” 

PSV en Vitalis

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.