masthead slimme pleister op corona afdeling 8 l

mei 25, 2020

Eindhoven Business: ‘Er moet zo goed mogelijk worden gezorgd voor de zorg’

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Bedrijven die totaal geen impact hebben ondervonden van de coronacrisis, zijn haast onvindbaar. Hoe groot de gevolgen zijn van COVID-19 op het bedrijfsleven, dat merk je pas als je verhalen naast elkaar gaat leggen. Eindhoven Business vroeg aan verschillende Brainport-partners om onder woorden te brengen wat er zoal veranderd is. 

 

Als het gaat om de impact van de coronacrisis op Philips, dan stond er eigenlijk maar één ding voorop; als de zorg in het epicentrum van de crisis staat, moet er zo goed mogelijk worden gezorgd voor de zorg. Van een gezondheidstechnologiebedrijf mag worden verwacht dat het alles op alles zet om artsen en verpleegkundigen te helpen om de allerbeste zorg te leveren.

Van een gezondheidstechnologiebedrijf mag worden verwacht dat het alles op alles zet om artsen en verpleegkundigen te helpen om de allerbeste zorg te leveren.

Philips gaat beademingsapparaten en patientbewakingssystemen leveren aan de Nederlandse overheid eerste levering uit de VS vandaag aangekomen

Hard werken voor de zorg

Veel van onze collega’s hebben dan ook sinds de start van de crisis hard gewerkt om de zorg te helpen om de grote patiëntenstroom aan te kunnen: van onze engineers die in het ziekenhuis verantwoordelijk voor de implementatie en het onderhoud van apparatuur, tot de mensen in de fabrieken ervoor zorgden dat alles op tijd geleverd kon worden. Samen met KLM hebben we een luchtbrug opgezet tussen Amsterdam en China om er zeker van te zijn dat medische apparatuur gewoon (snel) geleverd kon blijven worden.

 

In ziekenhuizen wordt gebruikgemaakt van veel Philips-oplossingen, ook in de strijd tegen corona. Dankzij monitors en biosensoren kunnen patiënten op een afstand worden gemonitord met als doel dat verpleegkundigen alleen naar de bedden hoeven als het echt nodig is (en dat bespaart vervolgens weer beschermende kleding en mondkapjes). CT-scanners en mobiele diagnose-apparatuur worden ingezet om longfoto’s te kunnen maken van coronapatiënten.

Als deze periode ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we grote problemen niet alleen kunnen oplossen, maar dat we elkaar moeten helpen als het erop aankomt.

Elkaar helpen

Als deze periode ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we grote problemen niet alleen kunnen oplossen, maar dat we elkaar moeten helpen als het erop aankomt; of dat nu gaat om Philips-medewerkers die ouderen in de regio helpen met klusjes in en rondom het huis, financiële steun aan start-ups in de Brainport-regio of de donatie van babyfoons aan ziekenhuizen zodat zorgverleners efficiënt kunnen communiceren met patiënten in isolatie; in tijden als dit moet je doen wat je kunt om er met elkaar weer uit te komen.

Philips gaat beademingsapparaten en patientbewakingssystemen leveren aan de Nederlandse overheid eerste levering uit de VS vandaag aangekomen

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.