Nieuwscentrum
masthead hc989803196871 d2p biosensor l

apr 24, 2020

UMCU gebruikt slimme technologie van Philips voor het monitoren op afstand van COVID-19 patiënten in isolatiekamers

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) gaat patiënten met COVID-19 in isolatiekamers monitoren met behulp van biosensoren en spotcheck monitoren. Het UMCU heeft samen met Philips gewerkt aan een oplossing om deze patiënten continu en op afstand goed in de gaten te houden. Het doel is dat het verpleegkundig personeel minder vaak naar de isolatiekamer hoeft. Het UMCU hoopt hierdoor het risico op besmetting met COVID-19 bij verpleegkundigen te verkleinen en het gebruik van beschermende kleding en mondkapjes te reduceren. Het UMCU heeft nu 26 isolatiebedden met deze slimme technologie waardoor patiënten continu gemonitord kunnen worden.

 

“Het ziekteverloop bij corona is behoorlijk grillig. Bij de controles aan bed in het ziekenhuis lijkt het zuurstofgehalte in het bloed van de patiënt, de saturatie, goed en is de patiënt niet benauwd. Kort daarna drukt de patiënt op de alarmbel, meet de verpleegkundige opnieuw en dan zien we dat de zuurstof opeens heel laag is.”, vertelt technisch geneeskundige Martine Breteler van het UMCU Utrecht. “Soms kunnen verpleegkundigen daardoor niet varen op hun klinische blik. Dit maakt dat continue monitoring heel relevant is.”

Video thumbnail image

De oplossing met biosensoren en spotcheck monitoren wordt ondersteund door de Philips IntelliVue Guardian Solution. Deze software analyseert de data van de biosensoren en spotcheckmonitoren. De software signaleert minieme verslechteringen in de vitale waarden van een patiënt [1]. De software genereert op basis hiervan een early-warning score die de status van de patiënt toont aan zorgverleners. Het verpleegkundig personeel kan op die manier vroegtijdig ingrijpen als dit nodig is en zorg verlenen aan de patiënt. De biosensor meet de positie/houding, activiteit level, hartslag en ademhalingsfrequentie van de patiënt. De spotcheck monitor meet de bloeddruk, temperatuur en saturatie waarden van de patiënt.

Met deze slimme technologie kunnen we het verpleegkundig personeel ondersteunen bij de zorg van COVID-19 patiënten en ziekenhuizen tegelijkertijd ondersteunen bij het voorkomen van infecties en reduceren van gebruik van beschermende kleding en mondkapjes.

Henk Valk

CEO bij Philips

“Met deze slimme technologie kunnen we het verpleegkundig personeel ondersteunen bij de zorg van COVID-19 patiënten en ziekenhuizen tegelijkertijd ondersteunen bij het voorkomen van infecties en reduceren van gebruik van beschermende kleding en mondkapjes,” zegt Henk Valk, CEO bij Philips Benelux. “We hebben deze oplossing in korte tijd samen met het UMCU uitgerold om zorgverleners te helpen. Door samen te werken met ziekenhuizen kunnen we hen het beste helpen om zorg in deze zeer moeilijke periode te verlenen. Ik hoop dat we met deze bescheiden bijdrage de artsen en het verpleegkundig personeel hebben kunnen ondersteunen.”  

 

Bekijk hier andere oplossingen die Philips kan bieden tijdens de COVID-19 crisis.

 

[1] Keep Watch and Intervene Early, Philips IntelliVue Guardian Solution

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.