Nieuwscentrum
masthead philips vitaleye mr technology l

jan 30, 2020

Philips steunt de nationale AI cursus en ontwikkelt een case over AI en Healthcare

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

In 2018 schreef tech-ondernemer Jim Stolze een column in het Financieele Dagblad over een Fins initiatief waarbij de universiteit van Helsinki een gratis AI-cursus ontwikkelde. Hun doel is om alle inwoners van Finland voor te bereiden op de toekomst met een belangrijke rol voor AI. De column van Jim eindigde met een oproep aan Nederland om ook zo’n cursus te starten. Samen met andere bedrijven zoals KPN, NS en Ahold Delhaize steunt Philips dit initiatief: de nationale AI cursus.

 

Samen met de Nationale AI cursus heeft Philips een case gemaakt over Healthcare & AI. In de case spreekt presentatrice Eva Cleven met Jeroen Tas, Chief Innovation and Strategy Officer bij Philips, over hoe AI nu al ingezet wordt in ziekenhuizen en in veel oplossingen van Philips terugkomt. Jeroen geeft Eva ook een voorproefje van de mogelijkheden van AI in de toekomst.

Video thumbnail image

AI in een MRI-scanner

In Best laat Martijn Hartjes, Head of Marketing Diagnostic Imaging & MRI, zien hoe op verschillende manieren van AI gebruikt wordt gemaakt om onderzoeken met een MRI scanner te verbeteren. Het gebruik van AI verbetert de ervaring van patiënten en zorgverleners omdat het onderzoek sneller plaatsvindt en minder vaak herhaald hoeft te worden. Prof. dr. Mark van Buchem, hoofd van de afdeling radiologie in het Leids Universitair Medisch Centrum, vertelt Eva over zijn ervaringen met AI. Hij verwacht dat AI kan helpen om de werkdruk onder radiologen te verminderen.

MRI scanner

Begrip van AI is van belang

Philips ontwikkelt gezondheidstechnologie met als doel het verbeteren van de gezondheid van mensen. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van geavanceerde technologieën waaronder AI. AI gaat een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven van mensen en ook de zorg. Daarom is het van belang om begrip te hebben van de mogelijkheden en beperkingen van de technologie, zodat mensen begrijpen wat het voor hen kan betekenen.

Iedereen kan meedoen aan de nationale AI cursus

De nationale AI cursus is gratis en voor iedereen toegankelijk om te leren over AI. De cursus duurt vier tot vijf uur en is opgedeeld in meerdere onderdelen. Aan de Nederlandse variant is bijgedragen door experts van verschillende universiteiten in het land. De Nationale AI-cursus is geboren uit een samenwerking tussen de stichting AI for GOOD, het kenniscentrum ICAI en het bedrijf Elephant Road. Het doel is om een zo groot mogelijk draagvlak voor AI in Nederland te bereiken.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200130-philips-steunt-de-nationale-ai-cursus-en-ontwikkelt-een-case-over-ai-en-healthcare.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.