Nieuwscentrum
masthead philips azurion best l

apr 18, 2019

Eindhovens Dagblad: “Vluchteling kan méér dan restaurant runnen”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

         

Philips is een van de zestien bedrijven die op de ‘Dutch Business Summit on Refugees’ de belofte heeft gedaan om vluchtelingen in binnen- en buitenland sneller aan het werk te helpen. 

 

Ronald de Jong, lid van de Raad van Bestuur van Philips en voorzitter van de Philips Foundation: “In Nederland zijn meer dan 100.000 statushouders, dat zijn vluchtelingen die na een uitgebreid proces een verblijfsvergunning hebben gekregen. Het doel van dit initiatief is om hen sneller en gemakkelijker te laten integreren in de samenleving. Er is geen betere manier om dit te doen dan via een baan.”

Auday en Mohammed

Op de productie- en innovatielocatie van Philips in Best werken Auday Saleh en Mohammed Sido Beh aan de Philips Azurion. De een kwam uit Irak met grote dromen maar zag die rap vervagen, de ander uit Syrië verging het een paar jaar later een stuk voorspoediger. Aldus het Eindhovens Dagblad dat Auday en Mohammed heeft geïnterviewd. 

 

Auday: ”De Nederlandse markt vraagt om veel medewerkers. De economie loopt goed. Waarom krijgen dan niet veel méér vluchtelingen de kans om zich te bewijzen?", vraagt hij zich af. ”Ik weet ook wel dat niet alle vluchtelingen goed zijn, maar bedrijven moeten hun deuren durven open te zetten.”

Eindhovens Dagblad

Werkgelegenheidsplan en Philips Foundation

Philips kent een lange traditie als het aankomt op het nemen van sociale verantwoordelijkheid. Zo heeft het gezondheidstechnologiebedrijf het werkgelegenheidsplan, een ontwikkelprogramma voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dat al 35 jaar loopt. Aan het programma hebben inmiddels meer dan 13.000 mensen deelgenomen. Na afronding van het programma vindt 70% een baan.

 

De Jong: “Door via training, begeleiding en mentorprogramma’s te investeren in mensen willen we de komende vijf jaar honderd vluchtelingen in Nederland en Duitsland aan een baan helpen. Zodat mensen sneller in de samenleving kunnen integreren. Maar we moeten ook niet vergeten dat er wereldwijd meer dan 25 miljoen mensen op de vlucht zijn. Daarom starten we met de Philips Foundation in samenwerking met Hospitainer en de UNFPA met de bouw van een veldhospitaal in vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië. Op die manier maken we gezondheidszorg toegankelijk voor 70.000 mensen in nood.”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.