masthead buurt aed L

nov 08, 2018

RTL Late Night: Op zoek naar een BuurtAED

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

      

RTL Late Night, de dagelijkse talkshow op RTL 4 waar Twan Huys bijzondere gasten ontvangt, ging gisteren in de uitzending op zoek naar een AED in de buurt van verslaggever Lex Uiting. Het item sluit aan bij de campagne van Philips en de Hartstichting om mensen te motiveren om, samen met hun buren, geld in te zamelen voor AED in hun buurt. Uiting: “Ze hangen op veel te weinig plekken in Nederland. Er zijn er 30.000 nodig en er hangen er nu nog maar 10.000”.

Samen met je buren geld inzamelen via BuurtAED.nl

Met BuurtAED kunnen bewoners samen met hun buren de buurt veiliger maken. Via BuurtAED.nl start je een crowdfunding actie om gezamenlijk, met je buurt, school of vereniging, een AED te kopen. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Philips, die een deel van het aankoopbedrag voor zijn rekening neemt.

Buurt AED in het nieuws bij RTL Late Night

Germa van der Wel uit Zeewolde: “AED-actie is een ongelofelijk succes”

EHBO-instructeur Germa van der Wel startte in haar woonplaats Zeewolde samen met haar buren 26 acties, waarvan er inmiddels 22 succesvol zijn afgerond. In heel Nederland zijn al meer dan 1.500 inzamelingsacties gestart. Zelf een actie starten, ga naar: BuurtAED.nl.

6-minuten zone

Wekelijks worden meer dan 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dat gebeurt in 70% van de gevallen thuis en onverwachts. De kans op overleving is groter als er snel hulp komt, omstanders direct starten met reanimeren en binnen zes minuten een AED wordt ingezet. Maar die is niet altijd in de buurt of toegankelijk. Veel apparaten hangen op plekken die niet 24/7 bereikbaar zijn; in gebouwen die ’s avonds of in het weekend gesloten zijn.

Landelijk dekkend netwerk

Philips en de Hartstichting willen ervoor zorgen dat slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen, zodat meer mensen overleven. Daarom bouwen ze samen aan een landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED’s.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.