NL
EN
Museum
Kunstwerk Gerard Philips

Kunstwerk Gerard Philips: eerbetoon aan innovatie, ondernemerschap en
menselijkheid


Gerard Philips krijgt een handgemaakte stalen kunstwerk, van 8 meter breed, 7 meter hoog en 23.000 kilo zwaar. Ter ere van de 130-jarig bestaan van Philips heeft het bedrijf als eerbetoon aan innovatie en menselijkheid een kunstwerk van Gerard geschonken aan de gemeente Eindhoven.

Onthulling

Op maandag 15 mei, de oprichtingsdatum van Philips, wordt het kunstwerk door Philips CEO Roy Jakobs officieel overhandigd aan de burgemeester van Eindhoven, Jeroen Dijsselbloem. Het kunstwerk wordt tijdelijk geplaatst in het Gloeilampplantsoen op Strijp-T in Eindhoven. Zodra het hernieuwde Victoriapark in de binnenstad gereed is zal het daar naartoe worden verplaatst. Op steenworp afstand van zijn eerste fabriek aan de Emmasingel, waarin nu het Philips Museum gevestigd is.

Het zeven meter hoge kunstwerk vaart rustig over de Waal van Millingen aan de Rijn richting Zaltbommel.

Het zeven meter hoge kunstwerk vaart rustig over de Waal van Millingen aan de Rijn richting Zaltbommel. Vanuit Zaltbommel naar Eindhoven wordt het transport vervolgd per dieplader.

“Poort naar de Toekomst”

Kunstenaar Andreas Hetfeld werkte, met een team van 8 experts, in een scheepswerf in Millingen aan de Rijn negen maanden land aan dit technische hoogstandje.

De officiële naam van het kunstwerk is ‘Poort naar de Toekomst’, voor de kunstenaar zelf is het vooral een monument voor menselijkheid en innovatie: “Dit kunstwerk is een eerbetoon aan Gerard als ingenieur, fabrikant én als mens. Hij is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de regio Eindhoven. En ik denk dat zijn invloed tot op de dag van vandaag zichtbaar is. Eindhoven staat niet voor niets bekend als de slimste regio van Europa, dat is bij Gerard Philips begonnen. Ik hoop dan ook dat hij als inspiratie kan dienen voor toekomstige generaties die bezig zijn met innovatie en ondernemerschap op een maatschappelijk betrokken manier.”

Expositie over Gerard

Met de tentoonstelling Gerard Philips kan het grote publiek kennis maken met de grondlegger. Wie was hij? Wat deed hij? En wat is zijn betekenis?

De tijdelijke expositie biedt een inkijkje in het denken en doen van de oprichter van Philips. Met oog voor techniek, ondernemerschap en medemens was Gerard een bijzondere man die meer dan 130 jaar geleden de basis legde voor het internationale bedrijf dat uitgegroeide tot wereldwijd concern. Tot op de dag van vandaag blijft Gerard’s passie voor innovatie en ondernemerschap een bron van inspiratie.

Lees meer nieuws over het kunstwerk van Gerard Philips.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.