Nieuwscentrum

feb 19, 2024

Philips introduceert innovaties met AI voor diagnostische beeldvorming en behandeling tijdens #ECR2024

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het European Congress of Radiology (ECR) in Wenen zal Philips haar nieuwste innovaties met AI introduceren. Door gebruik te maken van AI kunnen deze nieuwe technologieën zorgprofessionals helpen nauwkeurigere diagnoses te stellen, workflows te stroomlijnen en uiteindelijk de patiëntresultaten te verbeteren. Philips laat zien hoe innovatieve platforms en baanbrekende software zorgverleners helpen om zich te kunnen concentreren op wat het allerbelangrijkst is: de zorg voor patiënten.

Philips zet de hechte samenwerking met de European Society of Radiology (ESR) voort op #ECR2024. Philips presenteert innovaties op het gebied van CT, MR, diagnostische röntgenfoto's (dXR), echografie, image guided therapy (beeldgestuurd behandelen) en enterprise informatics (IT-oplossingen). Deze innovaties zijn ontworpen om uitstekende beeldkwaliteit te bieden en de snelheid en productiviteit te verhogen om professionals in de gezondheidszorg te voorzien van de hulpmiddelen die ze nodig hebben om uitzonderlijke zorg te leveren.

"Tijdens de ECR van dit jaar ligt de focus op radiologie van de toekomst, waarbij voor iedereen innovatie centraal staat. Bedrijven op het gebied van gezondheidstechnologie zoals Philips demonstreren belangrijke verbeteringen en vooruitgang op het gebied van snelheid en precisie dankzij AI, zodat we de patiëntenzorg kunnen verbeteren", aldus prof. Carlo Catalano, voorzitter van de European Society of Radiology (ESR) en het European Congress of Radiology (ECR).

"Tijdens #ECR2024 laten we zien hoe onze oplossingen met AI radiologen kunnen helpen een aantal van hun meest urgente uitdagingen aan te pakken, waaronder de stijgende zorgkosten, toenemende personeelstekorten en een verbetering van de patiëntuitkomsten, terwijl we tegelijkertijd de impact op het milieu kunnen verminderen", zegt Paul Wiering, Head of Imaging bij Philips Benelux. "Een opvallend voorbeeld is de innovatie van Philips op het gebied van MRI zonder helium. Met wereldwijd meer dan 1.000 geïnstalleerde systemen is de Philips BlueSeal-magneet de eerste volledig verzegelde magneet van 1,5 ton in de sector. We bieden onze innovatie op het gebied van MRI zonder helium nu ook als mobiele oplossing in een truck met een MRI-scanner."

Eerste mobiele systeem in Europa voor MRI zonder helium op #ECR2024

De eerste mobiele BlueSeal MRI [1], die is ontwikkeld in Europa voor het Agito Medical Imaging in Denemarken, wordt geïntroduceerd op #ECR2024. MRI-scanners met de BlueSeal-magneettechnologie van Philips hebben sinds 2018 ruim 1,9 miljoen liter helium bespaard [2]. De uitbreiding van deze baanbrekende technologie naar een mobiele oplossing betekent dat Philips de toegang tot MRI-onderzoeken kan uitbreiden voor meer patiënten op meer plaatsen in Europa.

Oog voor mens en planeet

Aan de basis van de innovaties van Philips ligt het streven van het bedrijf naar duurzame gezondheidszorg, waarbij oplossingen worden ontwikkeld om de zorg voor patiënten en de planeet te ondersteunen met gelijke urgentie en aandacht. ECR-deelnemers zullen de Philips-campagne 'Oog voor mens en planeet' tegenkomen, waarmee wordt benadrukt dat het verbeteren van de gezondheid van de mens en de gezondheid van het milieu hand in hand moeten gaan. Van de ontwikkeling van energiezuinige technologieën tot een beter gebruik en hergebruik van producten en materialen, bezoekers van het Philips-duurzaamheidsstand op #ECR2024 krijgen te zien hoe Philips systematische verandering stimuleert om de ecologische voetafdruk van de gezondheidszorg te verkleinen voor een groter maatschappelijk rendement en een grotere financiële waarde voor de zorgstelsels.

Bezoek Philips bij #ECR2024 of online.

Bronnen
[1] De BlueSeal Mobile 1.5T wordt beschouwd als werk in uitvoering en heeft geen CE-markering en is niet beschikbaar voor verkoop.  
[2] De bespaarde hoeveelheid vloeibaar helium wordt berekend ten opzichte van een traditionele magneet met 1500 liter helium.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 69.700 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2023 een omzet van 18,2 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Beeldmateriaal

Philips Ambient CT7500 in use with a clinician and patient

Interior view of Philips Mobile MR

Philips EPIQ 10.0 being used by a clinician with a patient

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.