Nieuwscentrum

dec 14, 2021

TU/e en Philips hernieuwen langdurige samenwerking in jubileumjaar

Sylvia van Es, President Philips Nederland, en Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e, tekenden afgelopen week een symbolische overeenkomst om de sterke samenwerking tussen beide partijen voort te zetten. Philips en de TU/e werken al decennia samen qua onderzoek, en die samenwerking behoort tot de sterkste onderzoekssamenwerkingen tussen een bedrijf en universiteit wereldwijd.

 

De TU/e staat steevast bovenaan in de CWTS-ranking van onderzoekssamenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit. Die coöperatie is een belangrijke reden waarom studenten en onderzoekers uit de hele wereld in Brainport Eindhoven willen studeren en werken.

 

“Ik ben bijzonder trots op onze samenwerking met Philips, een wereldleider op gebied van medische technologie”, aldus TU/e-voorzitter Robert-Jan Smits. “We delen een rijk verleden. Het bedrijf stond in 1956 aan de wieg van de TU/e, en de universiteit is daarna uitgegroeid tot hofleverancier van hoogopgeleide ingenieurs en een zeer belangrijke onderzoekspartner. Daarnaast hebben we samen een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van Brainport. En ook in de toekomst gaan we nog veel voor elkaar betekenen.”

Innovatie in de gezondheidszorg versnellen

De vernieuwing van de langjarige samenwerking is onderdeel van het jubileumjaar waarin Philips 130 jaar en TU/e 65 jaar bestaan. Hiermee willen het gezondheidstechnologiebedrijf en de universiteit benadrukken hoe ze samen klinische innovaties in de gezondheidszorg versnellen. De ondertekening vond plaats in het PULS/e-onderzoekslab van de universiteit waar, in samenwerking met onder meer Philips, onderzoek wordt gedaan naar nieuwe echografische technieken.

 

De samenwerking van de TU/e en Philips leverde de afgelopen dertig jaar ruim drieduizend onderzoekspublicaties op en duizenden afgestudeerden van de TU/e vonden in de loop der jaren een aanstelling bij Philips. Daarnaast wordt de onderwijssamenwerking versterkt door het faciliteren van deeltijdbenoemingen. Zo dragen medewerkers van Philips in deeltijd bij aan de Masteropleidingen van de universiteit en wordt personeel van de TU/e een deeltijdbenoeming aangeboden bij de Researchafdeling van het gezondheidstechnologiebedrijf.

“Vanaf dag één is er een nauwe band tussen de TU/e en Philips. De samenwerking is representatief voor de unieke kracht van de regio Brainport Eindhoven. Samen werken we aan innovaties in de gezondheidszorg die het leven van mensen verbeteren”, licht Sylvia van Es, President Philips Nederland, toe.

 

“Met de TU/e richten we ons op het versnellen van klinische innovaties. In deze samenwerking speelt data gericht onderzoek een belangrijke rol. Hierbij is de combinatie van technische, klinische en industriële kennis en kennisuitwisseling van groot belang. Deze innovatiekracht is onmisbaar voor onze samenleving en levert een belangrijke bijdrage aan onze gezamenlijke welvaart en welzijn.”

e/MTIC: Eindhoven MedTech Innovation Center

Door de samenwerking tussen universiteit en het bedrijfsleven worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten vertaald in oplossingen voor echte maatschappelijke problemen. Philips en de TU/e gaan tegenwoordig nog een stap verder in e/MTIC, het Eindhoven MedTech Innovation Center, waar ook Catharina Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en Kempenhaeghe onderdeel van zijn. Binnen e/MTIC doen momenteel zo’n honderd promovendi onderzoek naar medische technologie.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2021/20211214-tue-en-philips-hernieuwen-langdurige-samenwerking-in-jubileumjaar.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.