Philips introduceert zijn nieuwste oplossing voor nauwkeurige diagnoses: de Spectral Computed Tomography (CT) 7500. Dit systeem levert bij elke scan spectrale beelden van hoge kwaliteit voor elke patiënt om de ziektekarakterisering te helpen verbeteren. Bovendien helpt het systeem om het aantal nieuwe scans en follow-up scans te verminderen bij dezelfde dosisniveaus als voor conventionele scans.
De tijdbesparende spectrale workflow is volledig geïntegreerd en de radiodiagnostisch laborant kan de patiënt hierdoor aandachtig begeleiden tijdens het onderzoek, terwijl ze beelden van hoge kwaliteit leveren. Zo kan de arts snel een betrouwbare diagnose en een effectief behandelplan voor elke patiënt afgeven. Spectrale thoraxscans en hersenscans duren minder dan een seconde, en een volledige spectrale scan van het bovenlichaam kan in minder dan twee seconden worden voltooid.
Gemiste en vertraagde diagnoses dragen jaarlijks bij aan ongeveer 10% van de sterfgevallen onder patiënten [1] en naar schatting zijn 10-20% van alle medische diagnoses onnauwkeurig [2]. De financiële kosten als gevolg van onnodige, suboptimale en herhaalde beeldvorming bedragen maar liefst 12 miljard dollar per jaar [3]. De nieuwe Spectral CT 7500 is ontworpen voor diagnoses die meteen correct zijn, en heeft een reductie van 34% in de tijd tot diagnose laten zien, een reductie van 25% in herhaalde scans en een reductie van 30% in follow-up scans [4].
Dit systeem helpt duidelijkheid te brengen door zekerheid, eenvoud en betrouwbaarheid te bieden op elk klinisch gebied, van cardiologie tot spoedeisende radiologie, diagnostische oncologie, interventie en radiotherapie.
Arjon Hoekstra
Head of Precision Diagnosis bij Philips Benelux
"De Spectral CT 7500 stelt een nieuwe norm voor de zorg waarbij beeldkwaliteit, dosis en workflow samenkomen voor waardevolle klinische inzichten. Dit systeem helpt duidelijkheid te brengen door zekerheid, eenvoud en betrouwbaarheid te bieden op elk klinisch gebied, van cardiologie tot spoedeisende radiologie, diagnostische oncologie, interventie en radiotherapie," zegt Arjon Hoekstra Head of Precision Diagnosis bij Philips Benelux. "Onze op detector gebaseerde spectrale technologie zorgt ervoor dat spectrale data altijd beschikbaar zijn en naadloos worden geïntegreerd in de huidige workflows, wat betekent dat scans snel zijn en dat zorgverleners patiënten op het juiste behandeltraject kunnen sturen en meer zelfverzekerd een diagnose kunnen stellen."
Spectrale CT heeft een hogere gevoeligheid aangetoond bij het detecteren van kwaadaardige aandoeningen en heeft de meetwaarden van incidentele bevindingen verbeterd [5] [6]. Met spectrale detector-CT voegen fotonen meer waarde toe door te helpen bij het redden van contrastonderzoeken zonder de noodzaak om de patiënten opnieuw te scannen, waardoor de tijd tot diagnose wordt verkort.
We hebben een aanzienlijke afname van herhaalde scans en follow-ups door gebruik te maken van spectrale data in onze workflow voor een snellere en nauwkeurigere diagnose [7].
Dr. Finn Rasmussen
Associate Professor, Consultant Radiologist, MD, DMSc bij Aarhus University
"We vertrouwen op CT-scans om ons waardevolle inzichten te geven. Maar conventionele CT-scanners zijn beperkt en kunnen ons alleen laten zien waar problemen zich bevinden, zoals laesies, cysten, bloedingen, breuken en meer. Systemen op basis van spectrale detectoren van Philips helpen om de bevinding te karakteriseren, niet alleen waar het zich bevindt, waardoor we meer vertrouwen hebben in diagnoses," zei Dr. Finn Rasmussen, Associate Professor, Consultant Radiologist, MD, DMSc bij Aarhus University. "We hebben een aanzienlijke afname van herhaalde scans en follow-ups door gebruik te maken van spectrale data in onze workflow voor een snellere en nauwkeurigere diagnose [7]."
Spectral CT 7500 breidt het portofolio van Philips spectrale detectoren uit en nieuwe patiëntengroepen die voorheen niet werden bediend kunnen nu gescand worden. Spectrale data zijn beschikbaar voor alle patiënten, van pediatrisch tot bariatrisch, en voor elke klinische indicatie.
Klik hier voor meer informatie over Philips Spectral CT 7500. En bekijk hier een speciale webinar over spectrale CT.
Bronnen:
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23011708/
[2] https://www.coverys.com/About-Us/Foundation/Grants-For-Improving-Diagnostic-Accuracy
[3] https://reactiondata.com/wp-content/uploads/2015/02/peer60:unnecessaryimaging.pdf
[4] Analyse door CARTI Cancer Center in Little Rock, Arkansas en academische ziekenhuizen van Cleveland – resultaten van casussen zijn niet voorspellend voor resultaten van andere casussen. Resultaten bij andere casussen kunnen wisselen.
[5] Analyse door Aarhus University Hospital Aarhus, Denemarken. Resultaten van casussen zijn niet voorspellend voor de resultaten van andere casussen. Resultaten bij andere casussen kunnen wisselen.
[6] Analyse door University Hospital Cleveland, VS. Resultaten van casussen zijn niet voorspellend voor de resultaten van andere casussen. Resultaten bij andere casussen kunnen wisselen.
[7] Resultaten van casussen zijn niet voorspellend voor de resultaten van andere casussen. Resultaten bij andere casussen kunnen wisselen.
Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.
Pieter de Meer
External Relations Lead Philips Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65
You are about to visit a Philips global content page
ContinueHeeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.