Nieuwscentrum

09 november 2017

Philips en ONVZ samen in preventie


Slimme tandverzekering helpt bij gezond gebit

Nederland – Philips en ONVZ gaan een strategische samenwerking aan op gebied van preventie. Het eerste resultaat hiervan is een nieuwe tandverzekering. Tandfit Preventief is de eerste volledig op preventie gerichte aanvullende zorgverzekering gekoppeld aan de meest geavanceerde tandenborstel die in Nederland verkrijgbaar is. De verzekering vergoedt onder andere  bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts volledig.

 

Door middel van deze samenwerking, willen ONVZ en Philips benadrukken dat investeren in preventie kan leiden tot een betere mondgezondheid en een vermindering van kosten van tandarts en/of mondhygiënist. Sinead Kwant, Business Leader van Health & Wellness bij Philips legt uit, “Philips en ONVZ zijn de eerste twee partijen die op deze manier investeren in een goede mondgezondheid. We delen een passie en ambitie om mensen te helpen gezonder te leven. Door deze tandenborstel in combinatie met een tandverzekering aan te bieden, maken we innovatieve mondzorg beschikbaar en betaalbaar voor meer mensen.”

 

Wanneer de verzekering in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, gaat Tandfit Preventief rond de 30 euro per maand kosten. Daar kan nog collectiviteitskorting vanaf gaan. Aanvragen kan vanaf half november via onvz.nl.

 

Tandfit Preventief vergoedt alle bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden onder andere verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bedrag van 2.000 euro per jaar vergoed. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking tot 5.000 euro. Verzekerden krijgen bovendien ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

 

Een goede tandenborstel is een randvoorwaarde voor wie zijn mond gezond wil houden. Daarom is de meest geavanceerde tandenborstel met slimme technologie onderdeel van het pakket. De Philips Sonicare DiamondClean Smart (retailadviesprijs 260 euro) geeft persoonlijk poetsadvies; van plakverwijdering tot gezonder tandvlees en een frisse adem.

 

De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken. 

Over Tandfit Preventief

Philips en ONVZ slaan de handen ineen omdat voorkomen beter is dan genezen. Wie goed voor zijn mond zorgt, kan gaatjes en mondklachten voorkomen. Tandfit Preventief is voor iedereen vanaf achttien jaar zonder medische vragen aan te vragen via onvz.nl. Verzekerden krijgen de tandenborstel thuisgestuurd.

Hoe werkt de Philips Sonicare DiamondClean Smart?

De DiamondClean Smart bevat drie soorten sensoren: de bewegingssensor, die een seintje geeft als iemand zijn tanden te veel schrobt in plaats van zachtjes poetst; een poetsdruksensor die ervoor zorgt dat de lichtring op de tandenborstel gaat branden als je teveel druk uitoefent en de lokatiesensor die bijhoudt welke tanden je gepoetst hebt en welke niet of niet goed genoeg. De DiamondClean Smart heeft meerdere poetsstanden (vier tot zeven) en drie intensiteitsniveaus en herkent via de sensor in de opzetborstel de persoonlijke instellingen van een gebruiker. Ook geeft de app een seintje wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen op basis van persoonlijk poetsgedrag.

 

Wie de DiamondClean Smart via Bluetooth® draadloos koppelt aan de app kan op een 3D-kaart van de mond zien waar wel of nog niet gepoetst is. De app biedt tevens ondersteuning bij het opvolgen van tandartsadvies. Zijn er bijvoorbeeld probleemgebieden vastgesteld, dan worden deze gemarkeerd op de 3D-kaart. Bovendien ontvang je proactief signalen die je helpen herinneren om extra aandacht te besteden aan die specifieke gebieden. Zo krijgt een gebruiker gemakkelijk inzicht in zijn eigen poetsgedrag.

Samenwerking Philips en ONVZ

Philips en ONVZ zijn de eerste twee partijen die op deze wijze investeren in preventie. Hiermee sluiten zij aan bij de groeiende beweging om actief in te zetten preventie en vitaliteit. Philips en ONVZ werken al langer samen op gebied van preventie. Samen met PostNL, Nutricia en VeiligheidNL helpen ze senioren die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Een combinatie van beweging- en voedingsprogramma’s, technologie en sociale ondersteuning helpen het valrisico bij senioren te verlagen, zodat zij langer vitaal en zelfstandig kunnen blijven wonen. 

Over ONVZ

ONVZ is een vereniging zonder winstoogmerk waar het belang van verzekerden voorop staat. De verzekeraar helpt en inspireert zijn leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ is ervoor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. ONVZ biedt uitsluitend restitutieverzekeringen. Met die vrije zorgkeuze kan ONVZ ook daadwerkelijk de beste zorg bieden met de beste specialist die bij iemands zorgvraag past. Uit onafhankelijk onderzoek van GfK blijkt dat ONVZ van alle verzekeraars het meest door verzekerden wordt vertrouwd. Meer informatie staat op de website van ONVZ.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT‑toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op http://www.philips.com/newscenter.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

ONVZ Zorgverzekeraar
Friso de Jong

Woordvoerder

Tel.: +31 6 47236127

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.