1 juni 2017

Philips en Illumina bundelen krachten met Navican, onderdeel van Intermountain Healthcare, om toepassing van precisiegeneeskunde wereldwijd te versnellen

  • Vernieuwende benadering van precisiegeneeskunde beoogt de ‘best practices’ van Intermountain samen te brengen in een gestroomlijnd aanbod van gebruiksklare diensten die in de zorgomgeving integreerbaar zijn
  • De oplossing is bedoeld voor patiënten met gevorderde kanker en omvat geavanceerde analysefuncties en deskundige ondersteuning van de besluitvorming, in combinatie met verbetering van de beschikbaarheid van gerichte behandelingen en klinische studies

 

Salt Lake City (VS) / AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en Navican, onderdeel van Intermountain Healthcare, hebben vandaag een overeenkomst gesloten voor toepassing van een informaticaoplossing voor precisiegeneeskunde waarmee ziekenhuizen en zorgsystemen wereldwijd toegang krijgen tot de geavanceerde diensten uit het succesvolle Intermountain-programma voor precisiegeneeskunde. De diensten worden zo aangeboden dat ze direct gebruiksklaar zijn. De nieuwe diensten, die via Navican beschikbaar worden gesteld, zijn gericht op verbetering van de zorgresultaten voor patiënten met gevorderde kanker en omvatten specialistische programma’s met deskundige begeleiding voor zowel oncologen als patiënten.

 

De nieuwe oplossing maakt gebruik van de TheraMap Precision Cancer Care™-diensten van Navican en het IntelliSpace Genomics-platform van Philips, waarin grootschalige genomica-analyse wordt gecombineerd met uitgebreide contextuele klinische patiëntgegevens. Het platform is bedoeld om programma’s voor precisiegeneeskunde in de zorgomgeving te kunnen toepassen. IntelliSpace Genomics werkt naadloos samen met de nieuwste sequencingtechnologieën van Illumina.

 

“Ondanks de aanzienlijke technologische vooruitgang in de mogelijkheden van en laboratoria voor tumorsequencing is er toch nog een zekere discrepantie tussen deze geavanceerde diagnostische voorzieningen en de mate waarin het lukt patiënten op het juiste behandeltraject te krijgen”, zegt dr. Lincoln Nadauld, directeur van Intermountain Precision Genomics. “Via deze gezamenlijke aanpak voegen we de nieuwste technologieën samen, zodat lokale ziekenhuizen en behandelcentra wereldwijd de best practice van Intermountain op het gebied van precisiegeneeskunde in de dagelijkse zorgverlening kunnen toepassen.”

 

Toonaangevend Amerikaans genomicaprogramma voor precisieoncologie 

Intermountain Healthcare – een in de Amerikaanse staat Utah gevestigde zorgverlener met een geïntegreerd netwerk van 22 ziekenhuizen en 185 klinieken – biedt een landelijk toonaangevend genomicaprogramma voor precisieoncologie aan via haar Intermountain Precision Genomics-laboratorium. Bij elke patiënt worden de genetische eigenschappen van de kanker geanalyseerd. Een team van deskundige tumorspecialisten en gespecialiseerde behandelingsexperts beoordeelt vervolgens elke test en bepaalt hoe de kanker in die specifieke casus het effectiefst kan worden behandeld. Deze teambenadering biedt oncologen de informatie en ondersteuning die ze nodig hebben om voor elke patiënt een gericht behandelplan op maat te realiseren. Bij bijna 80% van de patiënten die bij Intermountain Precision Genomics zijn behandeld, zijn gerichte medicinale therapieën ingezet die de overleving van patiënten met gevorderde kanker kunnen verlengen zonder dat de kosten toenemen.

 

“Via Navican worden deze benadering en alle diensten, inclusief permanente toegang op afstand tot de tumorspecialisten en behandelingsexperts, aangeboden aan lokale ziekenhuizen, onafhankelijke ziekenhuisorganisaties en andere geïntegreerde zorgnetwerken”, aldus Ingo Chakravarty, CEO van Navican. “Patiënten bevinden zich door het hele land en over de hele wereld, dus dat moet voor precisiegeneeskunde ook gelden – het moet beschikbaar zijn voor iedereen, niet slechts voor enkelingen.”

 

Met het oog daarop gaat Navican gebruik maken van Philips IntelliSpace Genomics, een integraal platform voor precisiegeneeskunde ter ondersteuning van de implementatie en schaalaanpassing van geavanceerde precisiegeneeskundige programma’s. Samen met onze klinische partners is meer dan tien jaar aan onderzoek en ontwikkeling in IntelliSpace Genomics gestoken. Het platform biedt geïntegreerde werkstromen met geavanceerde analysemogelijkheden en ondersteuning van de klinische besluitvorming, verzamelt alle belangrijke gegevens van de patiënt en stroomlijnt de samenwerking binnen ziekenhuisorganisaties ter ondersteuning van het werk van pathologen, oncologen en onderzoekers. IntelliSpace Genomics omvat de interpretatiemogelijkheden en uitgebreide kennisbanken van N-of-One, waarmee op eenvoudige wijze toegang wordt geboden tot een enorm bestand aan literatuurbronnen, richtlijnen en bewijzen ter versterking van de hulpmiddelen waarmee naar geschikte klinische studies kan worden gezocht. 

 

“Samen met Navican willen we een naadloze, geïntegreerde oplossing bieden die gebruikmaakt van de nieuwste beschikbare technologieën”, aldus Louis Culot, algemeen directeur van Philips Genomics. “Ziekenhuizen en zorgsystemen kunnen monsters van patiënten naar Navican sturen voor geavanceerde moleculaire analyse, interpretatie en begeleiding door Intermountain. Tegelijkertijd hebben ze toegang tot de geavanceerde diensten van Intermountain. Daarbij worden de genoominformatica en gegevensstroom volledig geïmplementeerd via Philips IntelliSpace Genomics, zodat deze verder kunnen worden geïntegreerd in lokale EPD- en laboratoriumsystemen.

 

De nieuwe oplossing voor precisiegeneeskunde wordt als eerste beschikbaar gemaakt binnen het netwerk van Intermountain Healthcare. Beschikbaarheid voor andere ziekenhuizen en zorgsystemen wereldwijd volgt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2017. De oplossing wordt gepresenteerd op de stands van Philips (nr. 5107) en die van Intermountain (nr. 3123) tijdens het jaarcongres van de American Society of Clinical Oncology (ASCO), 2 t/m 6 juni in Chicago (VS). 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 70.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

About NAVICAN

NAVICAN, an Intermountain Healthcare company, offers Precision Cancer CareTM to transform and advance cancer care for patients everywhere that advanced therapies are available. Navican offers expert therapy recommendations and experienced navigators to help patients and their caregivers get the precision therapy they need as soon as possible. Navican uses TheraMapTM, a comprehensive end-to-end service to help oncologists and patients harness the power of precision medicine to improve outcomes and reduce cost. Developed through years of experience and clinical best practices of Intermountain Healthcare, TheraMapTM combines state-of-the-art next generation sequencing technology, clinical expertise and a molecular tumor board to provide a treatment recommendation. For more information, please visit us at www.navican.com

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Saskia van Wezel - Maas

Saskia van Wezel - Maas

Sr. Communicatiemanager / woordvoerder Health Systems

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Bauke van der Loo

Philips Benelux

Tel.: +31 6 1159 7793

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.