Nieuwscentrum

Trouw: Philips repareert gebruikte CT-scanners

mei 29, 2024 | 2 minuten leestijd

In een interview met Trouw vertelt Robert Metzke, Global Head of Sustainability, over de wijze waarop Philips gebruikte medische apparaten een tweede leven geeft. Het gezondheidstechnologiebedrijf is al dertig jaar bezig met het inzamelen en reviseren van gebruikte apparatuur, maar de laatste jaren is het tempo waarin dat gebeurt omhooggegaan.

Philips Circular Equipment

“Wij zijn er trots op dat we geen duurzaamheidstrategie hebben, maar een duurzame strategie, en dat is hard nodig. De jarenlange inzet voor duurzaamheid bij Philips gaat terug tot de oprichting van het bedrijf. Vandaag de dag hebben we een volledig geïntegreerde benadering van verantwoord en duurzaam zakendoen”, aldus Robert.

Beter dan ze ooit waren

 

Op papier oogt het simpel. Philips koopt oude, gebruikte of afgeschreven apparaten op en vervoert ze naar de Campus in Best. Daar worden ze onderzocht en gedesinfecteerd. Zijn ze kapot, dan worden de nog goede onderdelen eruitgehaald en opnieuw gebruikt. Zijn ze beschadigd, dan worden ze uitgedeukt en/of opnieuw gespoten. Zijn er onderdelen kapot, dan worden die gerepareerd of vervangen.

Bovendien krijgen de ingezamelde machines een software-update. "Na de opknapbeurt zijn deze apparaten in betere staat dan toen ze in Best aankwamen", zegt Robert. "Ze zijn zelfs beter dan ze ooit waren."

Meer interesse in gereviseerde, medische apparaten

 

Philips merkt dat ziekenhuizen meer interesse krijgen in de gereviseerde apparaten. Het idee om duurzamer te gaan werken, dringt ook daar inmiddels door. Het gezondheidstechnologiebedrijf verwacht de komende jaren meer belangstelling.

Er draaien in de hele wereld inmiddels meer dan 10.000 Philips-apparaten die een tweede of zelfs derde leven hebben gekregen. Dat aantal moet verder omhoog. Dat kan ook: bij het ontwerp van nieuwe scanners en andere apparaten wordt nu beter gekeken naar de mogelijkheid om ze in een later stadium weer op te knappen.

Het concern is afgelopen jaar ook begonnen met het inzamelen van kleinere medische apparatuur, zoals patiëntmonitoringsystemen. Daar wil Philips meer werk van gaan maken.

Lees hier het hele interview.
 

Trouw: de oude CT-scan wordt gerepareerd en opgepoetst

Contactpersoon

Tommie Dijstelbloem-Woordvoerder Philips Benelux-
Tommie Dijstelbloem
Woordvoerder Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2024/trouw-philips-repareert-gebruikte-ct-scanners.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.