Nieuwscentrum

Terugblik op UNGA79: Philips zet zich in voor een duurzame en toegankelijke gezondheidszorg

sep 30, 2024 | 3 minuten leestijd

Philips speelde op diverse manieren een rol tijdens de UN General Assembly (UNGA79) die afgelopen week plaatsvond in New York. Jan-Willem Scheijgrond, Global Head of Government Affairs, Robert Metzke, Global Head of Sustainability en Atul Gupta, Chief Medical Officer bij Philips, waren onder meer actief betrokken bij discussies gericht op het aanpakken van urgente klimaat- en gezondheidsuitdagingen van de afgelopen tijd. Zij benadrukten Philips’ toewijding aan het aanpakken van klimaatverandering en het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg.

Philips alt text

Philips speelde een actieve rol tijdens de UNGA79 door deel te nemen aan evenementen van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) en workshops van de WEF Sustainable Development Impact Summit over klimaatbestendige gezondheidszorg. Samen met Axios hield Philips een besloten 'Expert Voices' diner, waar opinieleiders het gesprek aangingen over innovatie in duurzame gezondheidszorg. Daarnaast voerde Philips gesprekken met ministers van Gezondheid en organisaties zoals de World Stroke Organization om duurzame oplossingen in de zorg te bevorderen.

Verbetering beroertezorg

 

Jan-Willem Scheijgrond nam deel aan belangrijke discussies rond Non-Communicable Diseases (NCD’s), een cruciaal gezondheidsprobleem dat wereldwijde aandacht vergt. Hierbij lag de focus voornamelijk op het verbeteren van beroertezorg en het belang hiervan in de aanloop naar de High-Level Meeting on NCDs in 2025. In samenwerking met Business Council for International Understanding (BCIU) en Medtronic richtte Philips zich op het verbeteren van de toegang tot levensreddende behandelingen. Dit zou de impact van beroertes kunnen verminderen.

Sustainable Development Goals (SDG)

 

Tijdens de UNGA79 werden de vlaggen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) gehesen. Philips benadrukte hiermee de focus op de volgende doelen: Goede Gezondheid en Welzijn (SDG 3), Verantwoorde Consumptie en Productie (SDG 12), en Klimaatactie (SDG 13). De SDG-vlaggen werden op verschillende Philips locaties geplaatst als symbool voor de toewijding aan duurzame groei en gezondheidszorg. Jan-Willem wees erop dat Philips al grote stappen heeft ondernomen door koolstofneutraliteit te bereiken in hun werkzaamheden en door het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die toegang tot gezondheidszorg verbeteren en de impact op milieu tegelijkertijd verminderen.

Beroertezorg als prioriteit

 

In het Foreign Policy Health Forum sprak Atul Gupta over de beroertezorg en het belang om er een wereldwijde prioriteit van te maken. Hij vertelde dat de behandeling trombectomie de uitkomst van miljoenen patiënten kan verbeteren, maar dat er nog altijd te weinig patiënten gebruik van kunnen maken.

In samenwerking met de Business Council for International Understanding (BCIU) organiseerde Philips een besloten ontbijt waarbij Atul, de Wereldbank en de World Stroke Organization (WSO) spraken over het versterken van de cardiovasculaire capaciteit van gezondheidssystemen, waarbij de nadruk lag op investeringen in gezondheidstechnologieën om de gezondheidsresultaten voor patiënten en de samenleving te verbeteren, met beroertezorg als focuspunt. 

Circulaire economie en decarbonisatie in de gezondheidszorg

 

Robert Metzke besprak tijdens de UNGA79 over zijn werk om betere, duurzamere gezondheidszorg te realiseren door samen te werken met wereldwijde leiders en organisaties zoals de Ellen MacArthur Foundation. Hij benadrukt de rol van circulaire economie en innovaties in het verminderen van de CO2-uitstoot in de gezondheidszorg. Zijn focus ligt op het decarboniseren van de gezondheidszorg en de rol van circulariteit in de overgang naar toegankelijke gezondheidszorg. Dit is cruciaal is voor een duurzamere toekomst.

Robert sprak op het Foreign Policy Health Forum over de rol van de private sector bij het bereiken van net-zero uitstoot en inclusieve zorg. Hij benadrukte de impact van circulaire modellen, zoals blijkt uit een recent gepubliceerd Global Circularity Protocol (GCP) en Impact Analysis rapport, dat aanzienlijke besparingen en CO2-reducties aantoont. Philips ondersteunt deze duurzame acties en laat concrete resultaten zien, zoals een 47% emissiereductie bij patiëntmonitoring. 

Inzet voor toegankelijke gezondheidszorg

 

Philips liet tijdens UNGA79 zijn rol zien in de transitie naar duurzame en toegankelijke gezondheidszorg wereldwijd. Door samen te werken met wereldwijde partners blijft Philips bijdragen aan innovatieve oplossingen voor grote uitdagingen in gezondheid en klimaat.

Voor meer informatie

Pieter de Meer-External Relations Lead Philips Benelux-
Pieter de Meer
External Relations Lead Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2024/terugblik-op-unga79-philips-zet-zich-in-voor-een-duurzame-en-toegankelijke-gezondheidszorg.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.