Nieuwscentrum
Spectral CT7500

jan 16, 2024

Het AD schrijft over Philips' nieuwste CT-scanner in IJsselland Ziekenhuis

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel schafte onlangs de nieuwste Philips CT-scanner, de Spectral CT 7500, aan. Journalist Cock Rijneveen bezocht het ziekenhuis en schrijft over de innovatieve scanner en de voordelen die het apparaat met zich meebrengt voor artsen en patiënten. Het artikel in het AD (Algemeen Dagblad) beschrijft de nieuwe scanner als de ‘luxueuze Mercedes’ onder de CT-scanners.

Verbetering in diagnostiek en patiëntenzorg dankzij de Spectral CT 7500

De Spectral CT 7500 is een snellere, actieve oplossing met lage stralingsdosering voor een nauwkeurige diagnose. Met geavanceerde ontwikkelingen op het gebied van cardiologische beeldvorming en scanprestaties, biedt de Spectral CT 7500 een betere beeldvorming zonder verminderde kwaliteit. De CT is altijd actief, waardoor elke scan zowel conventionele als 100 procent spectrale resultaten biedt. Voor artsen en laboranten betekent dit dat ze vroegtijdig mogelijke ziekten kunnen opsporen en patiënten snellere diagnoses kunnen geven.

Meer zien dan voorheen

“Je kunt er heel veel meer van een patiënt op zien. Het is het meest geavanceerde apparaat op dit moment”, vertelt de radioloog van het ziekenhuis in het artikel. Volgens hem ziet hij nu dingen op de scan die hij vroeger niet kon zien. Zo kan hij een mogelijke ziekte er in een eerder stadium eruit halen. Met de nieuwe CT-scanner zijn de beelden van de hersenen, longen of de botten scherper en vertonen meer contrast.

Een stap dichter bij geavanceerde zorg

De scanner biedt voordelen voor zorgprofessionals én voor patiënten. Zo krijgt de patiënt minder contrastvloeistof binnen en ervaart hij of zij een meer comfortabele scan. Door de reductie van jodium in het afvalwater is de CT-scanner ook beter voor het milieu. Daarnaast gaat de scan sneller, dat prettiger is voor de patiënt en goedkoper voor het ziekenhuis. Per week zijn er volgens dit artikel in dit ziekenhuis bijna driehonderd scans en dan helpt het als dat beter, sneller en gezonder kan.

Lees meer over de bevindingen van artsen en laboranten van het ziekenhuis in het artikel van het Algemeen Dagblad: Wekelijks laten honderden patiënten een CT-scan maken, maar dit apparaat is ‘buitencategorie’

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

René Loman

René Loman
Woordvoerder a.i. Philips Benelux
Tel.: +31 6 51 85 22 26

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.