Nieuwscentrum
CLC South Africa

apr 09, 2021

Philips krijgt hoge score van S&P Global Ratings voor ESG-praktijken

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Philips behaalt score van 90 op 100, de hoogste die S&P Global Ratings ooit heeft toegekend

Amsterdam - De strategie van Philips om op een verantwoorde en duurzame manier zaken te doen, is erkend door S&P Global Ratings. Philips kreeg een score van 90 op 100, de hoogste score die S&P Global Ratings tot nu toe heeft toegekend voor de dimensies environmental, social en governance (ESG).

Ik ben er trots op dat deze inzet opnieuw extern is erkend en de hoogste score tot nu toe heeft gekregen in de ESG-evaluatie van S&P Global Ratings.

Frans van Houten

CEO van Koninklijke Philips N.V.

"Als purpose-gedreven onderneming zijn we ons bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben ten opzichte van de samenleving, en dus ook van de noodzaak om onze ESG-praktijken steeds dieper te verankeren in de manier waarop we werken", aldus Frans van Houten, CEO van Philips. "Ik ben er trots op dat deze inzet opnieuw extern is erkend, en wel met de hoogste score die tot nu toe is uitgedeeld in de S&P Global Ratings ESG Evaluation. Dit geeft een sterk signaal af aan investeerders en onze andere stakeholders, die in toenemende mate kijken naar de ESG-acties van een bedrijf als maatstaf voor zijn inzet om op een verantwoorde en duurzame manier zaken te doen."

 

De ESG-evaluatie van S&P Global Ratings beoordeelt de ESG-strategie en het vermogen van een onderneming om zich voor te bereiden op mogelijke toekomstige risico's en kansen, en wordt door beleggers gezien als graadmeter van de mate waarin een bedrijf klaar is voor ESG-risico's en kansen in de toekomst. Het onderzoek geeft een algemene ESG-score, die het mogelijk maakt om de vergelijking te maken met andere entiteiten wereldwijd, waaronder sectorgenoten.

 

"Onze ESG-evaluatiescore van 90 weerspiegelt onze mening dat duurzaamheid de kern vormt van de bedrijfsstrategie van Philips", stelt S&P Global Ratings in zijn evaluatierapport. "Het bedrijf bouwde een digitaal, geïntegreerd en op oplossingen gebaseerd bedrijfsmodel en deed dat eerder dan de meeste van zijn wereldwijde branchegenoten. Philips gebruikt dit model om in te spelen op belangrijke uitdagingen in de gezondheidszorg, zoals ongelijkheid in de toegang tot en betaalbaarheid van zorg, en tekorten aan medische professionals."

Bouwdokken afbeelding

Op het gebied van milieu merkt S&P Global Ratings op dat "Philips in zijn gehele waardeketen toonaangevende milieunormen hanteert" en "zich onderscheidt in het beheer van zijn indirecte milieu-impact". Ook erkent S&P Global Ratings dat "Philips een track record heeft in het stellen en behalen van ambitieuzere doelen in zijn directe activiteiten dan veel van zijn branchegenoten."

 

Op sociaal gebied is Philips "beter gepositioneerd dan veel andere bedrijven in de sector om klanten en gemeenschappen toegang tot medische zorg te bieden, dankzij zijn gediversifieerde regionale aanwezigheid en producten- en dienstenportfolio". Het rapport prijst ook de inzet van Philips om al zijn personeel een eerlijk en redelijk loon te betalen en erkent dat Philips zich onderscheidt van zijn concurrenten door zijn beheer van risico's op het gebied van de mensenrechten in zijn toeleveringsketen.

 

Voor Governance merkt S&P Global Ratings op dat "de governance-structuur van Philips de Nederlandse Corporate Governance Code volgt", die volgens het rapport "in lijn is met internationale best practices". De evaluatie merkt ook op dat "Philips uitgebreide financiële en duurzaamheidsinformatie heeft die door een externe accountant is gecontroleerd", waaronder "beleid inzake de meeste materiële milieu- en sociale risico's, en benaderingen die worden gebruikt om belangrijke prestatie-indicatoren te berekenen, waaronder groene inkomsten en miljoenen levens die zijn verbeterd."

Verbeterd ESG-kader

In september 2020 lanceerde Philips, als onderdeel van zijn voortdurende inzet om de wereld gezonder en duurzamer te maken door middel van innovatie, een verbeterde en volledig geïntegreerde aanpak voor verantwoord en duurzaam zakendoen. Dit raamwerk bestaat uit een uitgebreide reeks doelstellingen, toezeggingen en actieplannen voor alle dimensies van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur die verdere groei zullen stimuleren en tegelijkertijd verantwoordelijk zullen handelen ten aanzien van de planeet en de samenleving.

 

Het volledige rapport van S&P Global Ratings is hier beschikbaar en het persbericht is hier te vinden.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2021/20210409-philips-krijgt-hoge-score-van-s-and-p-global-ratings-voor-esg-praktijken.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.