Nieuwscentrum
masthead Hans de Jong President Philips Nederland l

sep 23, 2020

Hans de Jong in Management Scope: “Bedrijven moeten medeverantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de maatschappij”

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

“Ruim een eeuw [sinds de oprichting van het bedrijf] vormt sturen op maatschappelijke impact voor Philips nog steeds het uitgangspunt, al zijn de vraagstukken inmiddels grotendeels anders: de gezondheidsproblematiek in de wereld, klimaatverandering en de energietransitie en de invloed van digitalisering op de samenleving”, aldus Management Scope. 

 

Het magazine voor zakelijk Nederland sprak met Hans de Jong, president Philips in Nederland: “We moeten met elkaar een nieuw duurzaam fundament voor brede welvaart gaan leggen. Frits Philips zei in 1963 al: ‘Ieder die ondernemer wil zijn zonder sociaal besef, is gedoemd te mislukken.’ Bedrijven moeten medeverantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de maatschappij.”

Frits Philips zei in 1963 al: ‘Ieder die ondernemer wil zijn zonder sociaal besef, is gedoemd te mislukken.’ Bedrijven moeten medeverantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de maatschappij.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Download afbeelding

In het hart van de pandemie

“Philips - dat het afgelopen decennium transformeerde van elektronicaconcern tot gezondheidstechnologiebedrijf – bevond zich tijdens de wereldwijde virusuitbraak in het hart van de pandemie, als leverancier van onder meer beademingsapparatuur en patiëntmonitoren”, volgens Management Scope. 

 

Hans gaat in op de rol van Philips tijdens de pandemie: “Gezondheidszorg zit in het hart van onze missie en strategie. Tijdens de crisis zagen we hoe technologie kan bijdragen: via e-health kon zorg op afstand worden verleend, we ondersteunden met ons digitaal portaal de uitwisseling van medische informatie tussen ziekenhuizen en schaalden tegelijkertijd de productie van beademingsapparatuur, patiëntmonitoren en CT-scanners enorm op.”

Philips bevond zich tijdens de wereldwijde virusuitbraak in het hart van de pandemie, als leverancier van onder meer beademingsapparatuur en patiëntmonitoren.

Management Scope

Download afbeelding

Samen meer impact

Hans vertelt in het magazine meer over de coronacrisis en over maatschappelijke impact: hoe maak je die als onderneming, maar ook: hoe maak je die als persoon? “Samenwerking is onmisbaar. De coronacrisis maakte dat duidelijk, maar dat geldt ook breder. Samen maak je de grootste stappen voorwaarts. Zo werken we bij de ontwikkeling van onze medische apparatuur wereldwijd samen met ziekenhuizen, artsen, verplegend personeel en patiënten. 

 

Elk apparaat moet aantoonbaar gezondheidswinst genereren, kosteneffectief zijn, het handelen van artsen en zorgpersoneel verbeteren en bijdragen aan een betere patiëntbeleving. Daarbij moeten we als bedrijf natuurlijk wel succesvol kunnen blijven in het internationale concurrentieveld, want hightech is topsport”.

Samenwerking is onmisbaar. De coronacrisis maakte dat duidelijk. Zo werken we bij de ontwikkeling van onze medische apparatuur wereldwijd samen met ziekenhuizen, artsen, verplegend personeel en patiënten.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Anderen inspireren

Hans is ook buiten zijn werk bij Philips maatschappelijk zeer betrokken. “Door te zoeken naar overeenkomsten en naar elkaar te luisteren, kunnen we een einde maken aan de huidige polarisatie en de toenemende politieke verdeeldheid. Bedrijven moeten hierin medeverantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de maatschappij.” 

 

Bij hoge uitzondering vertelt Hans over zijn persoonlijke betrokkenheid bij een aantal maatschappelijke initiatieven. “Dat is eigenlijk iets van mijzelf, wat ik buiten de publiciteit wil houden. Toch noem ik het, om anderen te inspireren: ga wat doen, er is zoveel te verbeteren.”

Download afbeelding

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200923-hans-de-jong-in-management-scope-bedrijven-moeten-medeverantwoordelijkheid-nemen-voor-het-welzijn-van-de-maatschappij.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.