Nieuwscentrum
masthead Philips CT refurbishment process l

dec 13, 2019

Philips koploper in de transitie naar een circulaire economie op RSNA 2019

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Op de Radiological Society of North America (RSNA) 2019 belicht Philips zijn inspanningen voor de transitie naar een ‘circulaire economie’ in de gezondheidszorg. Philips is een koploper op het gebied van duurzaamheid.

Circulaire economie

De overgang van een lineaire naar een circulaire economie is essentieel voor een duurzame wereld,” zegt Robert Metzke, Head of Sustainability bij Philips. “Door het toepassen van innovatieve bedrijfsmodellen en het maximaliseren van de levensduur van onze producten en oplossingen, bieden we nieuwe mogelijkheden voor zorgverleners, waaronder groei en kostenbesparingen, verminderen we grondstoffenrisico´s en bevorderen we slim beheer van middelen. Onze circulaire inspanningen helpen zowel bij het verbeteren van de gezondheidszorg als bij het verminderen van het verspillen van waardevolle grondstoffen, waardoor onze totale ecologische voetafdruk verkleind wordt.

De overgang van een lineaire naar een circulaire economie is essentieel voor een duurzame wereld

Robert Metzke

Head of Sustainability bij Philips

Video thumbnail image

Diamond Select programma

Philips is goed op weg om zijn belofte van 2018 om alle omvangrijke medische systeemapparatuur voor hergebruik terug te nemen waar te maken. Philips streeft op actieve wijze de inruil van apparatuur zoals MRI, CT en diagnostische röntgensystemen na. 

 

Een belangrijk onderdeel van de inspanningen van het bedrijf is het Diamond Select programma. Dit programma zorgt ervoor dat gereviseerde beeldvormingssystemen dezelfde Philips-kwaliteit krijgen als nieuwe apparatuur, maar dan tegen lagere kosten. Zo verving Philips onlangs een oud digitaal radiografisch systeem in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Nederland door een nieuw systeem: DigitalDiagnost C90. Reza Karimzadeh, hoofd van de radiologie-afdeling van het ziekenhuis: “Ons ziekenhuis ondersteunt de transitie naar een circulaire economie en moedigt dit aan, daarom zijn we blij dat Philips deze doelstelling met ons deelt.”

Philips doneert moderne medische apparatuur en zorgt zo voor duurzame oplossingen in gebieden met weinig medische zorg.

Partnership MedShare

Philips helpt ook de toegang tot zorg te verbeteren door zijn gebruikte medische apparatuur een nieuwe bestemming te geven in gemeenschappen waar de middelen schaars zijn. Philips heeft sinds 2019 een partnership met MedShare, een hulporganisatie die wereldwijd opereert. Philips doneert moderne medische apparatuur en zorgt tegelijkertijd op afstand ook voor trainingen, onderhoud en monitoring van de gedoneerde apparatuur. Zo zorgt Philips voor een duurzame oplossing in gebieden met weinig medische zorg.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2019/20191213-philips-koploper-in-de-transitie-naar-een-circulaire-economie-op-rsna-2019.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.