masthead vitalys biosensor l

jun 25, 2019

Vitalys en Rijnstate starten onderzoek naar thuismonitoring met Philips Biosensor

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

    

Vitalys is onlangs in samenwerking met Rijnstate en Philips de pilot Bariatrie@Home gestart om te onderzoeken of de patiënt in de toekomst veilig op afstand te monitoren is. Met een goed en veilig monitoringssysteem kan de patiënt mogelijk eerder naar de eigen thuisomgeving met een positieve bijdrage aan het herstel.

 

De monitoring van de patiënt gebeurt met de Philips Biosensor. Dit is een high-tech sensor in de vorm van een grote pleister. Deze sensor wordt bij de patiënt op de linkerborst geplakt, is wireless en meet continu verschillende lichaamsfuncties. De metingen van de sensor worden direct doorgestuurd naar een virtueel zorgcentrum in het ziekenhuis. Hier worden de metingen automatisch geanalyseerd door het Philips IntelliVue Guardian software systeem. Door met de software naar de combinatie van gegevens te kijken in plaats van losse gegevens te analyseren kunnen we veel meer te weten komen over de gezondheid van de patiënt. 

 

De data die de Biosensor doorgeeft komt uiteindelijk terecht bij een verpleegkundige, die alle thuispatiënten in de gaten houdt via een dashboard. Bij afwijkingen krijgen zij een notificatie op hun smartphone, waarna ze contact opnemen met de patiënt of huisgenoot. Indien nodig komt er een zorgverlener naar de patiënt toe.

Deze samenwerking versterkt de gezamenlijke ambitie om zorg, waar mogelijk, naar de thuissituatie te brengen. Dit alles ten goede aan patiënten en hun familie. Daarnaast werken we samen om de kwaliteit van zorg in de kliniek te verhogen en kosten te verlagen.

Henk Valk

CEO Philips Benelux

Anders inrichten van de zorg

“Om een hoge kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren en tegelijkertijd kosten te beheersen, zijn zorgaanbieders hun zorg anders aan het inrichten”, aldus Henk Valk, CEO Philips Benelux. De manier waarop Rijnstate hier nu invulling aan geeft is zeer vooruitstrevend. Wij zijn verheugd om Rijnstate als onze strategisch partner te ondersteunen met connected care oplossingen. Deze samenwerking versterkt de gezamenlijke ambitie om zorg, waar mogelijk, naar de thuissituatie te brengen. Dit alles ten goede aan patiënten en hun familie. Daarnaast werken we samen om de kwaliteit van zorg in de kliniek te verhogen en kosten te verlagen.” 

Henk Valk, CEO Philips Benelux and Wim van Harten, Voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate

Henk Valk, CEO Philips Benelux and Wim van Harten, Voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate

Vitalys, kliniek tegen overgewicht opereert jaarlijks meer dan 1.250 mensen die door hun overgewicht in aanmerking komen voor een maagverkleinende operatie. De operaties vinden plaats in topklinisch ziekenhuis Rijnstate, waar de patiënten na de operatie ook in ieder geval één nacht blijven.

Kliniek van de toekomst

Philips en Rijnstate werken samen aan de kliniek van de toekomst. Hiervoor tekende Rijnstate en Philips op maandag 24 juni een overeenkomst voor 10 jaar. Beide partijen willen voor zoveel mogelijk patiënten zorg thuis verlenen door het inzetten van thuismonitoring en het opzetten van een virtual zorgcentrum. Ook gaan Philips en Rijnstate samen bekijken hoe met Adaptive Intelligence de verzamelde data door algoritmen kan worden geanalyseerd, zodat zorgverleners en patiënten de informatie krijgen die ze nodig hebben, zoals bijvoorbeeld veranderingen in de vitale functies.

Lori Lazzara, CTO Patient Monitoring & Therapeutic Care Philips, en Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate, ondertekenen overeenkomst.

Lori Lazzara, CTO Patient Monitoring & Therapeutic Care Philips, en Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate, ondertekenen overeenkomst.

Deel op social media

Onderwerpen

Neem contact op

Philips denkt graag met ziekenhuizen mee om waar mogelijk met slimme oplossingen een bijdrage te leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van onze Biosensoren.

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.