masthead feestelijke uitreiking kristalprijs L

nov 30, 2018

Philips bekroond met 'Kristalprijs' voor duurzaamheid van de toeleveringsketen

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Philips heeft de prestigieuze Nederlandse 'Kristalprijs' gewonnen, die dit jaar gericht was op 'Ketentransparantie'. De Kristalprijs wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in samenwerking met de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De Kristal is een erkenning voor Philips’ innovatieve aanpak om zijn leveranciers te betrekken bij de structurele verbetering van hun duurzaamheid, wat resulteert in een grotere transparantie van de impact van de toeleveringsketen. 

 

De kristalprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die open zijn over hun ketenverantwoordelijkheid, die transparant zijn over hun eigen impact, samenwerken met belanghebbenden, en ketenverantwoordelijkheid opnemen in hun strategie en maatschappelijk jaarverslag.

Als bedrijf dat zich inzet om het leven van mensen te verbeteren door de wereld gezonder en duurzamer te maken met innovatie, zijn we ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid in onze toeleveringsketen te bereiken.

Frans van Houten

CEO van Philips

"Als bedrijf dat zich inzet om het leven van mensen te verbeteren door de wereld gezonder en duurzamer te maken met innovatie, zijn we ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid in onze toeleveringsketen te bereiken", aldus Frans van Houten, CEO van Philips. "Daarom werken we samen met onze leveranciers om niet alleen onze eigen activiteiten te verbeteren, maar ook de sociale omstandigheden en milieucondities in de gehele waardeketen te verbeteren. Als je wilt dat je waardeketen transparant is over wat ze doen, kun je het beste het goede voorbeeld geven."

Prijswinnaars Kristalprijs

De winnaars van de Kristalprijs 2018 zijn Philips en PLUS. Vlnr Monika Milz, juryvoorzitter, Marco Baren (Philips) en Dylan McNeill (Philips).

Langetermijnstrategie

De prijs, die gisteravond tijdens een ceremonie aan Philips werd uitgereikt, volgt op de recente ondertekening van de laatste Green Deal 'Sustainable Healthcare for a Healthy Future' van de Nederlandse overheid. Eerder dit jaar ontving Philips ook de prestigieuze Supplier Engagement Award 2018 van de Sustainable Purchasing Leadership Council (SPLC) voor het Supplier Sustainability Performance (SSP) programma.

 

Het winnen van de Kristalprijs is dan ook een verdere bevestiging van Philips' toonaangevende positie op het gebied van duurzaamheid. De VN Sustainable Development Goals (SDG's) en het Akkoord van Parijs over klimaatverandering zijn beiden verankerd in de langetermijnstrategie voor duurzame groei.

Om deze duurzame groei te realiseren heeft Philips een doorlopend tweeledig programma ‘Healthy people, sustainable planet'. Dit programma is enerzijds gericht op het verbeteren van de gezondheid van mensen, terwijl de andere as zich richt op het verminderen van de milieu-impact en het behoud van de hulpbronnen van de planeet. 

 

Klik hier voor meer informatie over Philips' programma ‘Healthy people, sustainable planet'.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Anja Verheij - Kollmann

Anja Verheij - Kollmann

Woordvoerder Algemene Zaken

Tel.: +31 6 50657702

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.