Nieuwscentrum
philips health systems refurbished systems L

jul 17, 2018

De Groene Amsterdammer belicht circulaire economie bij Philips

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

      

De Groene Amsterdammer heeft een uitgebreide reportage gepubliceerd over de duurzaamheidsstrategie van Philips. In het artikel is onder andere aandacht voor het circulaire businessmodel. Maarten Hovers, directeur van Refurbished Systems van Philips Health Systems vertelt hoe de circulaire economie vorm krijgt bij Philips.

 

Bij Refurbished Systems in Best wordt gebruikte medische apparatuur van Philips weer volledig gereviseerd en geüpgraded. Systemen die aankomen in Best ondergaan een uitvoerige inspectie. Kasten met computers en software worden volledig ontmanteld, waarna ze een upgrade krijgen naar de huidige standaarden. Ook de buitenkant wordt volledig onderhanden genomen. De gereviseerde systemen krijgen een nieuw uiterlijk dat past in het huidige productportfolio van Philips. ‘Als de refurbished systemen de fabriek verlaten zijn ze beter dan ooit tevoren’, aldus Maarten.

 

Lees hier het hele artikel ‘De duurzame strategie van Philips: De Stille Groene Reus

De gereviseerde systemen krijgen een nieuw uiterlijk dat past in het huidige productportfolio van Philips

Oplossingen en services in plaats van systemen

In plaats van bijvoorbeeld alleen een CT-scan of MRI-scan te leveren gaat Philips steeds vaker langdurige samenwerkingen aan met grote zorginstellingen. Ziekenhuizen die een partnerschap met Philips aangaan, krijgen oplossingen en services aangeboden in plaats van systemen. De systemen die Philips levert gaan steeds meer circuleren en blijven eigendom van Philips. 

 

Is een systeem toe aan vervanging, dan zorgt Philips ervoor dat het oude systeem plaatst maakt voor een nieuw systeem. Het oude systeem wordt gedemonteerd en door Philips meegenomen naar Refurbished Systems in Best waar het vervolgens wordt gereviseerd voor hergebruik. Deze manier van werken zorgt dat er al in een vroeg stadium rekening dient te worden gehouden met het circulaire businessmodel.

 

De ontwerpers van nieuwe systemen houden er vanaf het begin rekening mee dat zoveel mogelijk onderdelen hergebruikt moeten worden. Op deze manier zorgen revisie en hergebruik voor een langere levensduur en gesloten kringlopen. Dit is niet alleen goedkoper, het is milieuvriendelijker, bespaart materiaal en grondstoffen en draagt zo bij aan een duurzame economie. Een nieuwe stap naar een circulaire economie in de gezondheidszorg.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2018/20180717-de-groene-amsterdammer-belicht-circulaire-economie-bij-philips.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.