Museum

GLOW in het Philips Museum


     

De meest innovatieve lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars toveren Eindhoven van 6 t/m 13 november 2021 om tot grootste openbare lichttentoonstelling, met als thema Moved by Light. Aangezien de eerste gloeilampenfabriek van Philips (nu het Philips Museum) de oorsprong van licht in Eindhoven betekende, besteden we extra aandacht aan dit festival.

 

Glow in het centrum

Dit jaar is er geen wandelroute door de stad, maar zijn er in verschillende delen van Eindhoven lichtkunstwerken te zien. Rond het Philips Museum (hartje centrum) zijn er verschillende poorten van licht te zien van kunstenaar Valerio Festi.

 

Glow in het museum

En ook is het lichtkunstwerk Private Light van Titia Ex te zien, op de schoorsteen van het museum. Sinds 2019 heeft dit werk een permanente plek gekregen.

Speciaal voor Glow is er tussen zaterdag 6 en zondag 14 november elke dag óf toneelvoorstelling De Lamp te zien (over het ontstaan van de eerste Philips-gloeilamp) óf het minicollege 'van radiolamp tot ledlamp'. 

 

Weggeefactie

Daarnaast hebben we in de novembermaand een bijzondere weggeefactie. Kinderen die het Philips Museum vanaf 6 november bezoeken, krijgen van ons een knutselpakketje mee om thuis een lampje te kunnen maken. Zolang de voorraad strekt.

 

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten (SBHP)

Oude Philips-producten, foto’s, brieven en documenten kun je doneren aan ons museum. Kleine voorwerpen kun je afgeven aan de balie. Je kunt ook terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten via www.philips-historische-producten.nl of mail naar info@sbhp.nl.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


+31 (0)40 235 90 30

bereikbaar ma - za 9:00 tot 17:30


info-museum@philips.com

bereikbaar ma - vr 9:00 tot 17:30

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.