NL
EN
Museum

Nieuwe samenwerking culturele instellingen: #eindhovenfestival


Online festival om in de kerstvakantie vanaf de bank te beleven    

 

Culturele instellingen in Eindhoven slaan de handen ineen en organiseren samen #eindhovenfestival, een online festival in de kerstvakantie van 18 tot en met 31 december.

Met een kerstvakantie in het vooruitzicht waarin veel minder te doen is dan normaal, hebben de culturele instellingen een mooi en divers programma neergezet voor de stad. Het festivalprogramma is samengesteld in samenwerking met amateurverenigingen en creatieve makers in Eindhoven om zo iedereen een podium te bieden. Dit heeft geresulteerd in maar liefst 70 programma’s; livestreams en prerecorded onderdelen. Dagelijks zijn er activiteiten te zien op het online platform, die iedereen kan bekijken via het scherm van de computer, mobiel of tablet.

 

Van dans tot concert, film tot quiz, cabaret tot workshop en van lezing tot meezing: #eindhovenfestival biedt van alles. Het programma is breed en veelzijdig en biedt voor ieder wat wils, van jong tot oud. Er is een speciaal middagprogramma voor de jongsten en een avondprogramma voor de hele familie. Host van het festival is stadsdichter en muzikante Iris Penning.

 

Op de website www.eindhovenfestival.nl staat het volledige programma bekendgemaakt kun je je kaartje kopen. Een festivalticket voor álle 14 dagen kost €5,-. De volledige opbrengst gaat naar de makers van Eindhoven, een groep die het vanwege het wegvallen van inkomsten momenteel ook zwaar heeft. Daarnaast staat er iedere dag één gratis show op het programma. Bij aankoop van het festivalticket ontvangt de bezoeker een speciale link die toegang geeft tot alle livestreams en prerecorded onderdelen. De bezoeker kan onbeperkt kijken en terugkijken (tot een week na het festival), alleen of met partner, gezin of andere huisgenoten. 

 

Ook het Philips Museum doet mee! Je vindt ons terug in de agenda van www.eindhovenfestival.nl. Wij doen mee met een aantal minicolleges en een virtuele tour door het museum en een Philips Museum Quiz.
Let op: je kunt alles ook op een later tijdstip terugkijken. Dit kan tot en met 7 januari 2021. 

 

Minicollege over röntgenstralen

Datum: vrijdag 18 december om 15.00 uur (ook terug te kijken!)

Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat Wilhelm Röntgen de röntgenstralen (per toeval!) uitvond. In dit minicollege leer je alles over deze belangrijke uitvinding in de (medische) geschiedenis.

 

Virtuele tour door het Philips Museum

Datum: zondag 20 december om 13.00 uur (ook terug te kijken!)

Wandel door het virtuele Philips Museum met de museumconservator als gids!

Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen in het Philips Museum? Dit is je kans om het museum vanaf je luie stoel te bewonderen. Museumconservator Sergio Derks leidt je door het museum en vertelt je bijzondere verhalen over Philips, de stad Eindhoven en over bijna 130 jaar innovaties en design. Je hoeft je niet op te geven voor de tour, je kunt op zondag 20 december om 13.00 uur gewoon op het programmaonderdeel klikken. Let op: Maximaal 250 toeschouwers.

 

Minicollege over radio

Datum: maandag 21 december om 16.00 uur (ook terug te kijken!)

Hoe heeft de ontwikkeling van de radio eraan bijgedragen dat geluidsgolven met de snelheid van licht over de hele wereld konden worden uitgezonden? En welke rol heeft Philips hierin gespeeld? Kom erachter in dit minicollege ‘Geluid zo snel als licht’.

 

Minicollege over Jan Zwartendijk

Datum: donderdag 24 december om 15.00 uur (ook terug te kijken!)

Luister en kijk naar het bijzondere verhaal van Jan Zwartendijk, die het leven redde van duizenden Joden.

Als Nederlands consul in Litouwen redde ’Mister Radio Philips’ Jan Zwartendijk duizenden Joden door hen in 1940 ‘aangepaste’ visa te verstrekken. Daarmee konden ze op het nippertje het land ontvluchten. Wil je in korte tijd meer weten over het bijzondere verhaal? Bekijk dan dit minicollege.

 

Kerstconcert van Eindhovense beiaardier

Datum: vrijdag 25 december om 21.00 uur (ook terug te kijken!)

Rosemarie Seuntiens, beiaardier van het stadhuis en de Catharinakerk geeft een kerstconcert met klokken. Je ziet in deze video hoe zij met handen en voeten Eindhoven in hogere kerstsferen probeert te krijgen, vanuit het carillon van het stadhuis en vanuit het torentje van de Catharinakerk. Kling klokje klingelingeling, Jingle bells, Last Christmas… Het komt allemaal voorbij. En wat heeft het Philips Museum hiermee te maken? De twee grote klokken in de Catharinakerk, genaamd Gerard en Anton, zijn een geschenk van Philips-medewerkers aan de stad. Je leest het bijzondere verhaal hier.

 

Philips Museum Quiz

Datum: dinsdag 29 december om 19.30 uur (ook terug te kijken!)

Het Philips Museum host een quiz over Philips, het museum en de stad Eindhoven. Doe mee en maak kans op kaarten voor het Philips Museum.

Weet jij bijvoorbeeld wanneer Philips zich in de stad vestigde? Weet jij hoe de vader van Frits Philips heette? Weet jij waar de ‘-S’ voor staat in Strijp-S? Deze (of hele juist niet deze ;-) vragen komen langs, speel je mee?

Je hoeft je niet op te geven voor de quiz, je kunt op dinsdag 29 december om 19.30 uur gewoon op het programmaonderdeel klikken. Let op: Maximaal 250 toeschouwers.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.