Museum

about philips museum masthead

Over het Philips Museum

Onze mensen

 

In het Philips Museum werken negen vaste medewerkers en bieden we ongeveer vijf mensen een werkgelegenheidsplek aan. Daarnaast werken in het Philips Museum meer dan 100 vrijwilligers. Deze vrijwilligers vallen onder de in 2014 opgerichte Stichting Philips Museum. De taken en verantwoordelijkheden van deze vrijwilligers verschillen onderling sterk. De vrijwilligers zijn voor het Philips Museum van levensbelang. Zij geven mede vorm aan de beleving van het Philips verhaal en aan de gastvrijheid van het museum.


De directie en medewerkers van het museum zijn te bereiken via onderstaande e-mail adressen.

Directie
Olga Coolen
olga.coolen@philips.com
Conservator
Sergio Derks
sergio.derks@philips.com
Vrijwilligers
Naast de betaalde medewerkers werken ook een groot aantal vrijwilligers in het Philips museum. Zij verrichten tal van werkzaamheden die anders niet uitgevoerd zouden kunnen worden. Als u ook interesse heeft om als vrijwilliger in het museum aan de slag te gaan, dan kunt u zich aanmelden via info-museum@philips.com

Jaarverslag 2020

 

Bekijk hier ons jaarverslag.

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die enthousiast zijn om onze bezoekers een leuke dag te bezorgen. Als vrijwilliger ben je het visitekaartje van het Philips Museum. Je werkt bijvoorbeeld in het museumcafé, bij de balie, als gastheer/vrouw in de expositieruimte of je kunt meewerken aan onze diverse educatieve programma’s.

 

Op dé plek waar Gerard Philips in 1891 de eerste Philips-fabriek begon, midden in het centrum van Eindhoven, maak je deel uit van een gezellig en betrokken team.

 

Lijkt dit je wel wat en ben je zo nu en dan beschikbaar in de weekenden en vakantieperiodes? Solliciteer of vraag meer informatie op via vrijwilligers-museum@philips.com.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten (SBHP)

Oude Philips-producten, foto’s, brieven en documenten kun je doneren aan ons museum. Kleine voorwerpen kun je afgeven aan de balie. Je kunt ook terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten via www.philips-historische-producten.nl of mail naar info@sbhp.nl.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


+31 (0)40 235 90 30

bereikbaar ma - zo 9:00 tot 17:30


info-museum@philips.com

bereikbaar ma - vr 9:00 tot 17:30

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.