mrt 15, 2021

Philips presenteert ontwikkelingen in op AI gebaseerde gestroomlijnde workflowoplossingen op het gebied van diagnostische röntgenstraling

  • Nieuwe samenwerking met aanbieder van AI-software Lunit om zijn longdetectiesuite op te nemen in de diagnostische röntgensuite (dXR) van Philips
  • Nieuwste release van systeem voor digitale radiografie en fluoroscopie van Philips (CombiDiagnost R90) krijgt FDA 510 (k)-goedkeuring

Philips heeft een samenwerking met Lunit aangekondigd om de longdetectiesuite INSIGHT CXR van deze aanbieder van AI-software op te nemen in de diagnostische röntgensuite van Philips. De samenwerking is de nieuwste uitbreiding van Philips' portfolio van op AI gebaseerde oplossingen voor precisiediagnose, die gebruik maakt van de AI-oplossingen van Philips zelf en van derden om gestroomlijnde workflows te leveren die aanbieders, patiënten en beheerders in staat stellen om gegevens om te zetten in bruikbare inzichten en de juiste zorg in de juiste volgorde op het juiste moment te bieden. Tijdens ECR maakte Philips ook bekend dat zijn systeem voor digitale radiografie en fluoroscopie (CombiDiagnost R90) FDA 510 (k)-goedkeuring heeft gekregen.

Philips CombiDiagnost R90 in use
Radiologie-afdelingen en hun technologen staan voortdurend onder druk. Met eenvoudige en efficiënte workflows kunnen we de variabiliteit en de werkdruk van het personeel verminderen, de productiviteit verhogen en de patiëntervaring verbeteren.

Arjon Hoekstra

Head of Precision Diagnosis bij Philips Benelux

"Voor de meeste patiënten is een röntgenfoto de eerste stap in de diagnostische beeldvorming op weg naar een definitieve diagnose", zegt Arjon Hoekstra, Head of Precision Diagnosis bij Philips Benelux. "Radiologie-afdelingen en hun technologen staan voortdurend onder druk. Met eenvoudige en efficiënte workflows kunnen we de variabiliteit en de werkdruk van het personeel verminderen, de productiviteit verhogen en de patiëntervaring verbeteren. Onze samenwerking met Lunit om hun diagnostische AI in onze röntgensuite op te nemen, gaat samen met een groot aantal intelligente en gestroomlijnde workflowfuncties in de Philips Radiography Unified User Interface (Eleva) voor al onze digitale radiografiesystemen, waardoor een soepele en efficiënte, patiëntgerichte workflow mogelijk is."

De longdetectiesuite INSIGHT CXR van Lunit detecteert nauwkeurig tien van de meest voorkomende bevindingen op röntgenfoto's van de borst, ondersteunt tuberculosescreening en heeft klinische efficiëntie aangetoond voor het detecteren van longontsteking, wat een eerste indicatie kan zijn van COVID-19. Door gevallen een prioriteit toe te kennen met abnormaliteitsscores, maakt de suite een snelle triage van normale gevallen mogelijk, waardoor radiologen zich kunnen concentreren op het lezen van abnormale gevallen.

Door baanbrekende innovatie en samenwerkingen blijft Philips intelligentie en automatisering integreren in zijn Precision Diagnosis-portfolio. Dit omvat de slimme diagnosesystemen, geïntegreerde workflowoplossingen die afdelingsactiviteiten transformeren, geavanceerde informatica die diagnostisch vertrouwen bieden, en zorgtrajectoplossingen waarmee artsen de behandeling op de individuele patiënt kunnen afstemmen.

Philips Digital Radiography and Fluoroscopy-systeem (CombiDiagnost R90) krijgt FDA 510 (k)-goedkeuring

Tijdens ECR 2021 maakte Philips ook bekend dat zijn systeem voor digitale radiografie en fluoroscopie (CombiDiagnost R90), een op afstand bediend fluoroscopiesysteem in combinatie met hoogwaardige digitale radiografie, 510 (k)-goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft gekregen. Ontworpen om het gebruik van ruimte op een kosteneffectieve manier te verbeteren. Het veelzijdige systeem combineert een volledig digitale workflow, unieke beeldkwaliteit en uitstekend dosisbeheer voor een breed scala aan onderzoeken, van pediatrische tot bariatrische beeldvorming.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 82.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.