Nieuwscentrum

jan 18, 2021

Philips en InSightec gaan samenwerken aan MRI-gestuurde neurochirurgie met ultrageluidsgolven


De ondernemingen gaan de compatibiliteit ontwikkelen tussen de MR Ingenia 3.0T- en 1.5T-systemen van Philips en het Exablate Neuro-platform van InSightec

Philips en InSightec, een bedrijf dat zich richt op het therapeutische vermogen van akoestische energie, kondigen een samenwerkingsverband aan om meer patiënten toegang te bieden MRI-gestuurde neurochirurgie met ultrageluidsgolven waarbij de chirurg zonder incisies te werk gaat. Door de geavanceerde MRI-systemen van Philips en het Exablate Neuro-platform van InSightec compatibel te maken met elkaar, maken de twee bedrijven MRI-gestuurde, geconcentreerde ultrageluidsgolven beschikbaar voor de behandeling van essentiële tremor en andere neurologische aandoeningen. Het toegankelijker maken van deze innovatieve behandeloptie biedt de mogelijkheid om de ervaringen van patiënten en zorgpersoneel te verbeteren, evenals de behandelresultaten en de zorgkosten te verlagen.

 

Essentiële tremor is een neurologische aandoening die meestal trillen van de handen, het hoofd en de stem veroorzaakt en soms ook van de benen en de romp. De tremor begint in geringe mate en wordt erger na verloop van tijd. Bij sommige patiënten is het trillen zo ernstig dat het de dagelijkse activiteiten verstoort, zoals persoonlijke verzorging, eten of aankleden. Essentiële tremor is de meest voorkomende bewegingsstoornis ter wereld [1]. 

 

De technologie van Philips en Insightec gebruikt hoge-intensiteit geluidsgolven die geleid worden door MRI voor het lokaliseren en behandelen van dat gedeelte van de hersenen dat trillen veroorzaakt. Deze behandeloptie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd en veel patiënten vertonen een onmiddellijke afname van de tremor met minimale complicaties.

Door te gaan samenwerken met InSightec maken wij de geavanceerde mogelijkheden van MRI van Philips toegankelijker voor verschillende zorgverleners, waaronder neurochirurgen, zowel poliklinisch als niet-poliklinisch, en onderzoekers.

Sjef Gulpers

Modality Sales Manager MRI bij Philips Benelux.

“Als toonaangevende innovator in het gebruik van MRI voor het ondersteunen van nauwkeurigere diagnose en gerichte behandelingen, gaan wij verder met het uitbreiden van de rol van MRI voor de aansturing van minimaal invasieve behandelopties,” zegt Sjef Gulpers, Modality Sales Manager MRI bij Philips Benelux. “Door te gaan samenwerken met InSightec maken wij de geavanceerde mogelijkheden van MRI van Philips toegankelijker voor verschillende zorgverleners, waaronder neurochirurgen, zowel poliklinisch als niet-poliklinisch, en onderzoekers. Samen willen wij zorgen voor een duidelijk zorgtraject met voorspelbare uitkomsten voor elke patiënt.”

 

De samenwerking houdt in dat het Exablate Neuro-platform van InSightec en de MR Ingenia Elition 3.0T-, Ingenia 3.0T- en Ingenia 1.5T-systemen compatibel met elkaar gemaakt zullen worden. Dit omvat ook de Ambition 1.5T MR, de eerste en enige commercieel verkrijgbare volledig afgesloten magneet voor productiever werken zonder helium [2]. De MRI-portefeuille van Philips omvat ook de Ingenia MR-OR intraoperatieve MR voor gebruik tijdens neurochirurgische ingrepen, evenals de toonaangevende radiotherapietoepassingen met alleen MRI, die artsen in staat stellen snel volledige beeldvormingsprotocollen uit te voeren voor de prostaat, het bekken van de vrouw, hersenen, hoofd, hals en wervelkolom.

 

De partijen verwachten de introductie van de compatibele systemen in 2023 voor nieuwe en bestaande klanten.

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2938289/

[2] Vergeleken met de Ingenia 1.5T ZBO-magneet.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2021/20210118-philips-en-insightec-gaan-samenwerken-aan-mri-gestuurde-neurochirurgie-met-ultrageluidsgolven.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.